2022’de En Çok Okunan Haberler

2022 yılını geride bırakırken, yıl boyunca Arkitera’da en çok okunan haberleri* sizler için derledik.

*1 Ocak – 23 Aralık 2022 tarihleri arasında yayınlanan haberler kullanılarak hazırlanan bu sıralamada, Google Analytics verileri kullanılmıştır.

5- Mehmet Cem Altun Vefat Etti

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Mehmet Cem Altun geçirdiği kalp krizi sonucu 21 Şubat 2022 tarihinde vefat etti. Mezunu olduğu ve yıllardır eğitim verdiği İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde düzenlenen törende, öğrencileri ve akademisyen arkadaşları uzun süre gözyaşı döktü.

4- İstanbul Planlama Ajansı (İPA) İstanbul Kitaplığı Açıldı

Fotoğraflar: Muharrem Gürbüz

Şubat 2020’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere kurulan İstanbul Planlama Ajansı (İPA), İstanbul’un kültür sanat yaşamına yeni bir ihtisas kütüphane kazandırarak İPA İstanbul Kitaplığı’nı araştırmacılar, akademisyenler ve öğrencilerin kullanımına açtı.

3- FIFA 2022 Dünya Kupası Stadyumları

Yıllarca süren hazırlıkların ardından bu yılın en çok beklenen küresel etkinliklerinden biri olan FIFA 2022 Dünya Kupası 20 Kasım 2022’de başladı. Dört yılda bir düzenlenen uluslararası futbol şampiyonasına ev sahipliği yapacak ilk Arap ülkesi olan Katar, 20 Kasım – 18 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek turnuvaya kritik iklim koşullarına uyum sağlayabilmek adına 8 farklı stadyum ile hazırlandı.

2- Dijital Tasarımda Yeni Bir Boyut: Midjourney

Kurucuları tarafından “yeni düşünce ortamlarını keşfeden ve insan türünün yaratıcı güçlerini genişleten bağımsız bir araştırma laboratuvarı” olarak tanımlanan Midjourney, metinden görüntü oluşturan yapay zeka destekli bir platform.

1- Suudi Arabistan’da Geleceğin Şehri: The Line

Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 2021 yılı başlarında The Line adında dikey olarak inşa edilecek tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışan akıllı çizgisel şehir projesini duyurmuştu. The Line şehrinin inşası bittiği zaman nasıl görüneceğine dair 2022 yazının ortalarında paylaşılan görseller dikkatleri yeniden planlanan projeye çekti.

Etiketler

Bir yanıt yazın