İstanbul Planlama Ajansı (İPA) İstanbul Kitaplığı Açıldı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) İstanbul Kitaplığı Açıldı

Şubat 2020'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere kurulan İstanbul Planlama Ajansı (İPA), İstanbul'un kültür sanat yaşamına yeni bir ihtisas kütüphane kazandırarak İPA İstanbul Kitaplığı'nı araştırmacılar, akademisyenler ve öğrencilerin kullanımına açtı.

İstanbul’un ortak aklının buluşma mekanı olarak tanımlanan İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 12 Şubat 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere kuruldu. Vizyon 2050 Ofisi, İstanbul İstatistik Ofisi, Kamusal Tasarım Ofisi, Sosyal Politikalar Ofisi ve İPA Enstitü olmak toplam 5 birimden oluşuyor.

Florya Atatürk Ormanı içerisinde, Özlem Türeci – Uğur Şahin İPA Yerleşkesi adının verildiği, 100 bin m²’lik bir alanda faaliyet gösteren İPA, bu alanı sözü edilen 5 birime ait ofislerin dışında Kütüphane, Hangar, Kafe, Havuz (Sergi/Konferans Salonu), Toplantı Salonu, Başkanlık Ofisi, Tarım ve Enerji Alanı, Etkinlik Alanları, Spor Sahaları ve Otopark ile paylaşıyor.

Yerleşke içerisinde yer alan Kütüphane alanı ise ihtisas kütüphane olarak hizmet veriyor. İPA İstanbul Kitaplığı olarak anılan bu ihtisas kütüphane, bünyesinde 20 binin üzerinde basılı kaynak, İstanbul ve kent araştırmaları üzerine seçkin kaynaklar, ücretsiz wi-fi ve ortak çalışma alanları bulunduruyor. İlk etapta genel kullanıma açık olan İPA İstanbul Kitaplığı’nın ilerleyen süreçte öncelikle araştırmacılar ve öğrencilerin kullanımına sunulması düşünülüyor.

Marmaray Florya Durağı’nın hemen karşısında yer alan Özlem Türeci – Uğur Şahin İPA Yerleşkesi’ni Pazar günleri hariç diğer günler 09:00-17:00 saatleri arasında ziyaret ederek içerisinde bulunan İPA İstanbul Kitaplığı’ndan yararlanabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın