2021’de En Çok Okunan Haberler

2021 yılını geride bırakırken, yıl boyunca Arkitera’da en çok okunan haberleri* sizin için derledik.

*1 Ocak – 12 Aralık 2021 tarihleri arasında yayınlanan haberler kullanılarak hazırlanan bu sıralamada, Google Analytics verileri kullanılmıştır.


5. Bursa Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Proje Yarışması Sonuçlandı

Bursa Hanlar Bölgesi’nde Çarşıbaşı ve çevresinin yeniden planlanması ve tasarlanmasına yönelik düzenlenen “Bursa Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Proje Yarışması” 1 Şubat 2021 tarihinde sonuçlanmıştı.

 

4. Gante Mutfak “Evin Kalbi Mutfak” Fikir Projesi Yarışması Sonuçlandı

Bir Gante Mutfak girişimi olan Gante Akademi’nin düzenlediği “Evin Kalbi Mutfak” Fikir Projesi Yarışması’nın sonuçları 15 Ocak 2021’de açıklanmıştı. Toplam 145 projenin katıldığı yarışmada ilk üç ödül ve mansiyonların yanı sıra 28 proje de jüri tarafından sergilemeye değer bulundu. Projeler, 5 – 22 Mart arasında çevrim içi olarak sergilendi.

 

3. 2021 Dünya Mimarlık Günü’nün Teması Açıklandı

Dünya Mimarlık Günü, 1985 yılından bu yana her sene Ekim ayının ilk Pazartesi günü, BM Dünya Konut Günü’ne paralel olarak kutlanıyor. Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA), 2020 Dünya Mimarlık Günü’nün temasını “Sağlıklı bir dünya için temiz çevre” olarak açıklamıştı.

 

2. Türkiye Mimarlık Yıllığı 2020 İçin Seçilen Projeler Belli Oldu

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen ve bu yıl Roca sponsorluğunda gerçekleşen Mimarlık Yıllığı son bir yılda Türkiye’de üretilen yapılı çevreyi tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlıyor. Mehmet Cemil Aktaş, Buşra Al, Neslihan Dostoğlu, Zeynep Yapar Ergün ve Bülent Ergin Güngör’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen, 2020 yılında inşaatı tamamlanan 97 proje arasından 41 tanesi yıllığa girmek ve sergilenmek üzere seçildi. Yıllıkta bu yıl 19 mimari, 11 iç mekan, 4 yeniden işlevlendirme + iç mekan, 3 kentsel tasarım, 3 peyzaj ve 1 geçici strüktür projesi yer aldı.

 

1. YOO Mimarlık 2021 Yaz Dönemi Staj Programları için Başvurular Açıldı

 

YOO Mimarlık, 2021 yılı yaz dönemi için başlattığı “YOO Mimarlık Staj Programı” ile; Türkiye geneli üniversitelerin mimarlık ve iç mimarlık bölümlerinde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencilerine ofis ve şantiye stajı imkanı sunmuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın