“Yarışmayla Yap’ılan” Antalya Kepez Mimar Sinan ve Kongre Merkezi’nin Kaba İnşaatı Bitti

Yarışmayla Yap'ılan Antalya Kepez Belediyesi Kongre ve Sergi Merkezi'nin Aralık 2012'de başlanan kaba inşaatının bittiği açıklandı.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çok amaçlı 2 bin kişilik Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin, Antalya markasının büyümesine katkı sağlayacağını söyledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeşiltepe Mahallesinde eski ORÜS arazisinde 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanında yapımı süren Antalya’nın en büyük kongre ve sergi sarayının inşaatını gezdi.

Başkan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Ömer Ali Acar ile Fen İşleri Müdürü Ali Aslan’ın da eşlik ettiği inceleme gezisinde, kaba inşaatında sona gelinen tesisin yapımıyla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Dev tesisin kaba inşaatı üç buçuk ayda bitti.

Tütüncü, inceleme gezisinin ardından yağtığı açıklamada “Temel kazısına 24 Aralık 2012’de başlanılan, 24 Nisan’da resmi temelli atılan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin kaba inşaatı üç buçuk ay gibi bir zamanda tamamlanma aşamasına geldi. Gece gündüz çalışarak bu tesisi, söz verdiğimiz tarihte Antalya’ya Kepez’e armağan etme hayalimizi gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.

13 metre derinliğinde temel kazı çalışması yapılan kongre ve sergi sarayı, olası bir depremden etkilenmemesi için 10 blok halinde inşa ediliyor.

Kepez Belediyesi, tesisi, kentin ortak aklıyla inşa etmek amacıyla Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile ulusal proje yarışması düzenlemişti. 49 projenin katıldığı yarışmada birinci eser kapsamında tesis inşa ediliyor. Pil Fabrikası’nın karşısında bulunan ORÜS arazisindeki 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanına yapılan tesis 29 bin metrekare inşaat alanıyla da Antalya’nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Projenin maliyesi ise yaklaşık 40 milyon lira.

Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde fuarların, kongrelerin ve toplantıların yapılacağı değişik kapasitelere bölünebilecek 2000 kişilik çok amaçlı salon ile 500 kişilik salon, cafe, restoran, 300 kişilik nikah salonu, seyir balkonu ve 81 araçlık otopark yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın