Snohetta Lezzete Tasarım Kattı

Fransız restoranı French Laundry'nin 20. yılı için yapılacak yenileme ve genişletme projesini Snohetta tasarladı.

Mutfak genişletmesi, yeni bir ek bina ve bahçe tasarımı yapan ekip, çalışanlar için rahat ve yüksek işlevli bir mekan kurgusu oluşturdu. Böyle bir tasarımın oluşmasında ise Şef Thomas Keller’ın tasarımcıları çalışma ortamlarına davet edip çalışma ritmini, kültürünü gözlemlemelerini istemesi de önemli bir etken olmuş.

%25 oranında genişletilen mutfakta şefler için fonksiyonel ve rahat bir çalışma mekanı oluşturulurken aynı zamanda müşteriler de French Laundry’deki çalışma ortamına tanık olabiliyor.

Şeflere, görsel ve işitsel iletişimi sağlayabilecekleri kesintisiz bir alan yaratılırken iç mekanın formunda açılmış bir masa örtüsü görüntüsünden ilham alınmış.

Yeni tasarımda bahçe iki katına çıkarılmış. Dış mekanda parke taşlarından yaratılan bahçe duvarında açılan pencereler ise bahçeyi yarı açık bir alana dönüştürüyor. French Laundry’ye gelen müşteriler ağaçların kokusuyla karşılanıyor ve bahçeden geçerek restoranın ikonik mavi kapısına ulaşıyor.

Bir cevap yazın