Seramiklerde “İkinci El” Modası

Zhanna Kadyrova, renkleri ve desenleri ile dikkat çeken fayansları, “ikinci el” usulü ile yeniden yorumluyor.

Kadyrova’nın 2014 yılında São Paulo’da başlatmış olduğu “İkinci El (Second Hand)” serisinin hikayesi, Ukraynalı sanatçının Brezilya yapılarında yaygın olarak görülen renkli seramiklerden ilham alması ile başlıyor. Ukrayna mimarisinde göremediği zengin desenleri çalışmalarına yansıtmak isteyen Kadyrova, ikinci el malzeme satan dükkanlardan elde ettiği fayansları moda ile buluşturuyor.

Zaman içerisinde çalışma alanını büyüten sanatçı, serisine eklediği yeni eserlerini, çalışmada kullandığı seramikleri elde ettiği mekanlarda sergiliyor. 2015 yılında Ukrayna’da bir ipek fabrikası ile çalışan ve 2017 yılında Kiev Cinema Copy Factory’den almış olduğu fayanslar ile serisini zenginleştiren Kadyrova, bu yıl ise Havana sokaklarındaki seramikleri kullanarak hazırlamış olduğu çalışmaları Küba’daki Galleria Continua’da sergiledi.

Zhanna Kadyrova’nın Second Hand serisindeki çalışmalarını ve günlük hayattaki nesnelerden esinlenerek yaratmış olduğu seramik heykelleri, sanatçının web sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın