Lüks Otomobil Üreticisi Aston Martin, Aracınızı Sergileyebileceğiniz Bir Hizmet Sunuyor

Aston Martin, sürücülerin en sevdikleri otomobillerini sergileyebilecekleri garajlar ve evler oluşturmasına olanak sağlayacak bir tasarım hizmeti başlattı.

Müşterilerin Aston Martin modellerini kişisel zevklerine uyacak şekilde özelleştirmelerini sağlayan hizmet, şirketin varolan Q servisinin bir uzantısı olarak geliyor. Hizmetin lüks bir araca sahip olma deneyimini genişleteceği umuluyor.

Şirketin baş kreatif sorumlusu Marek Reichman, araba meraklıları için garajın evin geri kalanı kadar önemli olduğunu söylüyor. Arabaları sergilemeye odaklanan veya daha büyük bir eğlence mekanına entegre olan otomatik galerinin, Aston Martin’in tasarımlarını, bir sonraki seviyeye taşıyacağını belirtiyor.

Otomotiv Galerileri ve Lairs servisi, Reichman ve ekibinin her bir projeyi gerçekleştirmek için dünyanın dört bir yanındaki mimari pratikler ile iş birliği yapacak.

Avusturya merkezli Obermoser Arch-Omo, yeşil bir yamaçtan oyulmuş yeraltı garajı olan bir binanın nasıl görünebileceği üzerine düşündü. Garajın içinde Aston Martin’in Valhalla modellerinden biri devasa bir silindirik akvaryumun içinde sunuluyor.

Aston Martin tarafından hizmetin potansiyeli anlatılmak için yayınlanan görseller arasında, dağın zirvesine bakan bir şarap mahzenindeki otomobil sergisi ve klasik arabaların büyük boyutlu fotoğrafları arasında bir dizi aracın sergilendiği galeri gösterilmekte.

Başka bir görüntü, tavandaki dairesel bir açıklıktan görülen, Aston Martin modelin cam tabanlı bir havuzun hemen altında sunulduğu bir beton garajı göstermekte.

“Aston Martin, araçlarını en iyi şekilde sunmada yılların verdiği bir uzmanlığa sahip, aynı zamanda bu canlı, nefes alan makinelerin saklanması ve bakımının öneminin de farkında. Bu alanlar, insanlara otomobil tutkusunu misafirleriyle paylaşabilecekleri kendi benzersiz dünyalarını yaratma fırsatı veriyor.”

Şirketin yönetici ortağı Sebastien Delmaire

Bu proje, Aston Martin’in araba tasarımı dışına çıktığı ilk proje değil. Geçen yıl şirket, kentsel alanlarda trafik sıkışıklığı olmadan seyahat edebilecek otonom bir lüks uçak tasarımını sunarken, 2016’da bir motorlu tekne çıkarmıştı. 2019’un başlarında ise, Miami’deki 66 katlı bir konut kulesi olan Aston Martin Residences’da kentin Biscayne Körfezi’ne bakan lüks daireleri içeren proje başlamıştı.

 

Kaynak: Dezeen

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın