Kamusal Alanda Sıra Dışı Oyun Alanı: “Kızıl Gezegen”

100architects, "Kızıl Gezegen" isimli enstalasyon çalışmasında Şangay'da özel bir kamusal alanı, etkileşimi teşvik etmek, müşteri çekmek ve deneyimi geliştirmek için sanatsal bir oyun tesisine dönüştürdü.

Şangay’daki en büyük alışveriş merkezlerinden birinde bulunan enstalasyon, hem çocuklar hem de yetişkinler için düzenlenmiş alanlara sahip sıra dışı bir oyun tesisi.

Öneri, çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını tetiklemek ve onları renkli bir deneyime sokmak için, geleneksel algı kurallarını yıkma niyetinden, gerçeküstü bir yaklaşımdan ortaya çıktı.

“Kızıl Gezegen”, oyun oynamak, tırmanmak, kaymak, oturmak, yatmak için yapay bir topoğrafya sağlayan sürreal bir oyun alanı işlevi görüyor.

Alanı aydınlatmak için led ışıkların kullanıldığı kurulumun sınırını belirleyen bir yarış pisti, piramit formunda yazı tahtaları, ebeveynler için banklar ve çeşitli rasgele oyunlar gibi diğer özellikler, çocukların ve yetişkinlerin deneyebileceği eğlenceli aktiviteleri tamamlıyor.

Mevcut kent mobilyalarının ve dekoratif elemanların üstüne, kırmızı tonlarda tek renkli işlem uygulanarak, “kızıl gezegende” daha çekici bir deneyim yaratmak amaçlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın