Görme Engelliler İçin Akıllı Baston

Bir grup girişimci mühendis, Young Guru Academy'nin Hayal Ortağım projesi kapsamında, görme engelliler için akıllı baston tasarladı.

Mayıs 2016’da düzenlenen Engelsiz Hackathon’da “engelleri algılayan gözlük” projesiyle birinci olan ekip, Young Guru Academy’den mühendislerle birlikte WeYoung  akıllı bastonunu tasarladı.

Görme engelli bireylerin kentte “engelsiz” seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla yapılan tasarım, engel algılama modu, navigasyonla yön buldurma, akıllı telefonla entegrasyon, diğer mobil uygulamalarla senkronize çalışma gibi özellikler içeriyor.

Engel algılama modunda, önceden ayarlanmış mesafedeki engeller ultrasonik sensörler ile algılanıyor ve iki yanda bulunan titreşim motorları ile kullanıcıyı uyarıyor. Kullanıcıların isteğine göre bu ayarlar telefon bağlantısı sağlandıktan sonra yapılabiliyor.

Baston Bluetooth ile akıllı telefonlara bağlanabiliyor. Baston üzerinde bulunan touchpad yardımı ile akıllı telefon kontrol edilebiliyor. 

WeWalk yenilikçi teknik özelliklerinin yanında, egonomik ve kolay anlaşılır şekilde tasarlanmış. 

WeWalk projesine destek olmak isteyenler, projenin fonlandığı Arıkovanı’nındaki sayfasını ziyaret edebilir; üretime geçmesi için katkıda bulunabilirler. 

Etiketler

Bir yanıt yazın