Alpler’de Dünyanın En Uzun Asma Köprüsü

Swissrope tarafından inşa edilen, Avrupa Köprüsü olarak da bilinen Charles Kuonen Hängebrücke, Zermatt ve Grächen bölgelerindeki popüler kayak merkezleri arasında uzanan İsviçre'nin en derin vadisi üzerinde bulunuyor.

İsviçre Alpleri’ndeki cesur yürüyüşcüler ince metal asma köprünün üzerinden yaklaşık yarım kilometre yürüyerek dev vadinin her iki tarafındaki parkurlara ulaşabiliyor.

Vadinin 84 metre yukarısında asılı duran ve sadece on hafta içinde inşa edilen köprünün metal iskelesi 64 cm genişliğinde. Köprü, 494 metrelik uzunluğuyla dünyadaki en uzun asma köprü olma özelliğini taşıyor.

Köprü 29 Temmuz 2017’de, 2010 yılında meydana gelen bir kaya çığı sonucu kapanan iki kasaba arasındaki Europaweg adlı eski geçidin yerine açıldı. Düşen kaya parçalarının yok ettiği geçit 250 metre uzunluğunda ve 25 metre yüksekliğinde idi.

Köprünün önceden çığ sonucu imha olması nedeniyle, yeniden yapılanma, gelecekte benzer olaylardan kaçınmak için yeni altyapının daha uzun ve daha yüksek olmasını gerektirdi.

İnşa edilen yeni geçit her iki uca sıkıca bağlanan 53 mm çapında iki halat ile taşınıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın