Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Gayem Duygu Yeter'in, 2017-2018 Bahar Yarıyılın Mimari Tasarım 6 Dersi kapsamında tasarladığı Termal Otel ve Kür Merkezi projesi.
En önemli tarihi doku ve doğal kaynak suyunun bulunduğu Çekirge Mahallesi Bursa için en önemli ve eski mahallelerden biridir. Burada hamamları ve camileri ile dokunulmamış bir tarihi doku vardır, Bursa’nın doğusu ile batısını birbirine bağlayan en önemli ulaşım yollarına sahiptir. Böylesi değerli bir yerde oldukça fazla termal otel projesi görülmektedir.
Bu projede araziye yaklaşılırken çevredeki tarihi dokular ve Çekirge Meydanı baz alınmıştır. Elde edilmiş verilere göre Çekirge Meydanı’nın yoğun trafik aksı olması sebebiyle meydan tam olarak yayalar açısından güvenilir ve kullanışlı değildir. Bu sebepten dolayı arazinin Güneydoğu tarafında bir meydan çözümlemesi yapılmıştır. Arazinin Güney cephesinde bulunan 1.Murad Hüdavendigar Camii ve Türbesi bu projenin en önemli kilit noktalarından birisidir. Türbenin bahçesinden Acemler kavşağına kadar eşsiz bir manzaraya tanık olunur. Projeye başlanırken iki asıl amaç elde edilmiştir.

Ertürk Evi
Katılımcı, Lison Winery Architecture Competition
3. Ödül, 3DCON CREATE 2026
Finalist, "SUYUN İZİNDE: Gençlik Parkı Havuzunun Uyarlanabilir Yeniden Kullanımı" Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması
Katılımcı, Bodrum Değirmenburnu Tarihi Yel Değirmenleri ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması,