Orman Çiçeği: Lung Luong Köyü İlkokulu

Orman Çiçeği: Lung Luong Köyü İlkokulu

1+1>2'nin tasarladığı ilkokul, Thái Nguyên bölgesinin derinliklerinde, ormanın ortasına yerleşmiş Lung Luong köyü çocuklarına, uygun koşullarda öğrenim görme imkanı sağlıyor.

Mimarlık ekibi projeyi anlatıyor:

Lung Luong, Vietnam’ın Thái Nguyên bölgesinde kurulmuş bir yerleşke. Zorlukla ulaşılabilen köyün sağlık ve eğitime ulaşımı ise çözülmesi gereken bir problem.

Lung Luong İlkokulu kayalık bir dağ tepesinde yer alıyor. Yenilenmeden önce, “Poor Students Fund” sponsorluğunda yapılan okul geçici bir yapıydı, kışın soğuk havayı ve yağmur zamanı suyu içeri sızdırıyordu.

Şimdi ise, İnşası iki senenin sonunda tamamlanan yeni okul canlı renlerde ve modern tasarım diline sahip taze bir orman çiçeğini andırıyor. Bina güçlü bir görsel dile sahip, herbir açı farklı bir his ve çocuklara yeni bir ilham veriyor.

Lung Luong, Vietnam’ın Thái Nguyên bölgesinde kurulmuş bir yerleşke. Zorlukla ulaşılabilen köyün sağlık ve eğitime ulaşımı ise çözülmesi gereken bir problem.

Lung Luong İlkokulu kayalık bir dağ tepesinde yer alıyor. Yenilenmeden önce, “Poor Students Fund” sponsorluğunda yapılan okul geçici bir yapıydı, kışın soğuk havayı ve yağmur zamanı suyu içeri sızdırıyordu.

Şimdi ise, İnşası iki senenin sonunda tamamlanan yeni okul canlı renlerde ve modern tasarım diline sahip taze bir orman çiçeğini andırıyor. Bina güçlü bir görsel dile sahip, herbir açı farklı bir his ve çocuklara yeni bir ilham veriyor.

Projenin amacı, yoğun orman içinde kurulmuş köyün çocukları için eğitime elverişli bir okul sağlamak. Okulun tasarımı, ışıklandırma, havalandırma ve ses yalıtımı standartlarını karşılıyor; öğrencilere yeterli sınıf, çok amaçlı oda, kütüphane, revir, metfak, tuvalet ve yatakhane alanı sağlıyor.

Dağ başındaki okulun çatısı her yerden görünebiliyor. Dağ ile ilişkilenen sınıflardan oluşan binanın hacimleri arasındaki boşluklar binanın, dağ peyzajına yerleşmiş bir mimari manzaraya dönüşmesini sağlıyor. Koridor tüm işlevleri birbirine bağlıyor. Binanın temeli arazinin doğla kıvrımlarına uyum sağlıyor.

İnşaatın daha az kaynağa mal olması için ve ısı izolasyonunu güçlendirmek adına, duvar yapımında, temel için kazılan toprak kullanıldı. Malzeme iç mekanlarda dengeli bir iklimlendirme sağlıyor; mekanlar yazın serin kışın sıcak kalıyor.

Lung Luong İlkokulu, ülkedeki etnik azınlıklardan olan Lung Luong köyü çocukları için yapılmış bir hediye.

Etiketler

Bir cevap yazın