OPPO Guangzhou Mağazası

OPPO Guangzhou Mağazası

OPPO’nun Guangzhou’daki yeni flagship mağazası UNStudio tarafından tasarlandı.

300 metrekarelik cephe alanı ve 606 metrekare iç mekana sahip yeni mağaza, Guangzhou’nun Tianhe mahallesindeki Zhengjia Plaza’da bulunuyor.

Tasarımcılar, OPPO markasının yeni ve büyüyen marka kimliğini, mağazanın cephesinden başlayıp içine doğru yansıtan bir mağaza deneyimi üretmeyi amaçlamış. OPPO’nun marka değerlerinin yanı sıra, hem tarihi hem de ileri görüşlü bir kent olan Guangzhou’nun bu karmaşık bağlamı da UNStudio için önemli bir kavramsal girdi olmuş.

UNStudio, kamusal ile ticari alan arasındaki sınırı çiğneyen, etkileşimi yüksek bir düzen amaçlmış. Teşhir alanları etrafında dönen dolambaçlı güzergahlar kullanıcının durduğu, beklediği, ürünleri denediği, farklı ritmlerle hareket ettiği bir ortam oluşturuyor.

Sokak üstünde bulunan mağazanın göze çarpan ve kolay algılanan bir cepheye sahip olmasına özen gösterilmiş. Tüm cephe, bambudan ilham alarak tasarlanmış, kesik silindir biçimli metalik bir elemandan üretilmiş. Farklı uzunluklar ve kıvrımlar ile tüm cepheyi kaplayan bu elemanların her birinde ayrı ayrı programlanabilir aydınlatma unsurları mevcut. Bu sayede tüm cephede optik ve ritmik bir deneyim yaratılmış.

Müşterilerin diledikleri OPPO ürününü, diledikleri sırada inceleyebilecekleri sezgisel bir mekan yaratmak iç mekanda akışkan ve kesintisiz bir düzen sağlanmasının ardındaki en önemli neden olmuş. İç mekan, PULSE ve EVOLUTION olarak adlandırılan iki deneyim alanından oluşuyor. PULSE alanı bireyin telefona odaklandığı, EVOLUTION ise farklı ve toplu deneyimlerin yaşanabildiği etkileşimli bir alan olarak düşünülmüş.

İç mekandaki akışkan biçimler, doğal ahşap malzeme ile vurgulanmış. Gümüş eloksallı alüminyum çerçeveler, dalgalı cam paneller ve akrilik prizma duvarları sarmalıyor. Ağır ve hafif, geçirgen ve mat arasında sürekli ama ince geçişler ile görsel olarak sürekli bir derinlik üretilmek istenmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın