Mabet Evi

Mabet Evi

Proje Madrid'deki müstakil bir eve, işverenin ihtiyaçlarına göre eklenen yeni mimari elemanları içeriyor.

Mabet Evi, 9 çocuğu ve düzenli dini pratiği olan işverenin ihtiyaçlara cevap veriyor. Tasarlanan proje, var olan ev ile uyumlu 4 yeni eleman tanımlıyor. Bu 4 eleman, 4 mimari operasyon üzerinden, mekansal ve işlevsel bir dönüşümü üretiyor:

  1. ekle = pavyon
  2. yerleştir = ebeveyn yatak odası
  3. değiştir = gazebo
  4. kaz = klise

Ekle = Pavyon

Eklenen yeni pavyon eski garajın olduğu alana yerleşiyor. Samimi bir iç mekana sahip olan uzun ve ritmik hacim, havuz ile bahçeyi birbirine bağlıyor. Görece alçak ve dar bir yardımcı hacim, ana pavyondan ayrılarak eve paralel uzanıyor. Bu yardımcı hacim bisikletler ve güneşli günlerde kullanılacak barbekü gibi eşyaların depolanmasında kullanılıyor.

Yerleştir = Ebeveyn Yatak Odası

Büyük bir aile oldukları için, iş verenin isteklerinden biri de araziye kendileri için küçük bir bölüm yerleştirmekti. Açık alanla doğrudan bağlantılı olan yeni bölüm, 9 çocuğun koşuşturmacasından uzak, özel bir alan yaratıyor. Banyo meşe ağacından ızgaranın arkasına gizlenerek mekana karakterini verirken mahremiyeti de sağlıyor.

Değiştir = Gazebo

Havuzun kullanımı, gölge altındaki yeni alan ve zemin karosu ile tamamen değişiyor. Havuzun hemen yanındaki hafif ve kompleks strüktür, masanın başında gölgenin ve havuzun keyfini çıkarılmasını sağlıyor. Metal strüktür bitkiler için bir iskelet sağlıyor ve komşular arasındaki sınırları belirliyor.

Kaz = İbadet alanı

Zeminin altına, saklı bir yuva benzeri, sessiz ve klimalandırılmış bir ibadet alanı eklendi. İbadet alanına yeni pavyonun yanından inen merdivenlerle ulaşılıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın