KPMG Headquarters

KPMG Headquarters

KPMG Headquarters, 3XN tarafından tasarlandı.

Çevrenin ölçeğine uyumlu ve zarif ama belirgin ifadenin arasındaki denge, Danimarkalı tasarım ofisi 3XN’in Kopenhag Headquarters muhasebe ve danışmanlık şirketinin tasarımının arkasındaki fikir oldu. Şirket, yeni binanın gelecekte büyümelerini sağlamak için doğru ortamı ve çevreyi verdiğine emin.

Kopenhag’ın lüks Frederiksberg bölgesinde konumlanan KPMG Headquarters, varolan çevreye uyum sağlama amacıyla tasarlandı. Bu nedenle mimarlar çevrenin ölçeğine rağmen büyük boyutlu bir bina tasarlamanın zorluğuyla karşılaşıldı. Yonca şekli ve açık renkli doğal taş cephesi yanındaki konut ve ofis binaları ile uyum içerisinde yer aldı.

İçeride, yonca şeklindeki tasarım ışık almak için olan üç avluyla sonuçlanıyor. Her biri çevredeki açık ofis alanlarının odak noktası. Mantıklı ve kolay yönlenmeler ile avlular stil olarak benzer ancak aynı değil. Avluları geçen üst geçitler estetik olarak çok eğlenceli değiller ancak binaya giden en kısa yolu oluşturuyorlar. Lojistik, KPMG’nin farklı departmanlar arasında daha fazla işbirliği hedefine ulaşmak için planlandı.

Gizlilik KPMG’nin müşterileri için önemli ve bu nedenle mimari çekici bir atmosfer yaratırken aynı zamanda gizlilik ve güvenlik içerisinde olmalı. Zemin katta bu zorluk kendisini bir iç peyzaşmış gibi yayan metalik yeşil bir enstalasyon ile karşılanıyor. Dışarıdaki peyzaj resepsiyon ve cafe için kullanılırken bu enstalasyonlar aslında en fazla gizlilik sunan toplantı odalarını saklıyor. Özel olarak yaptırılan sanat toplantı salonu ile yarı saydam bir kalkan olarak cam duvarlara kazınmış, sanat ve diğer özel parçaları binanın geri kalanı boyunca belirgin. Gerçekten de, bodrumdaki otoparkta bile, renkli fotoğraf sanatı misafir ve çalışanlara binanın özel ambiyansının ve mimarisinin ilk izlenimi olarak neşeli bir hoş geldin demekte.

Etiketler

Bir cevap yazın