Katılımcı, Çuhadaroğlu Alüminyum 2013 Öğrenci Yarışması

Tasarıma, Expo 2016 alanının mevcut master planı incelenerek başlanmıştır. Tasarım alanı Expo girişini doğrudan karşılayan ve ziyaretçileri Expo meydanına sürükleyen bir noktadadır. Bu bağlamda tasarım alanı ve Expo meydanı bir bütün olarak ele alınmıştır. zemin kat boşaltılarak kazanılan alan Expo meydanının devamı olarak kurgulanmıştır. Çekirdek etrafında geniş bir saçak oluşturan yükseltilmiş zemin katın gölgesi ziyaretçilere Antalya sıcağından kaçmak için bir fırsat sunmaktadır. Bu alanda oturma birimleri tasarlanarak ziyaretçilerin sosyal etkileşime girmesi hedeflenmiştir. Kule ziyaretçilerini öne doğru çıkan davetkar rampasıyla karşılamaktadır. rampayla ulaşılan ilk katta, yarı açık ve kapalı mekanlarda serbest dolaşım ilkesi benimsenmiştir. Bu katta geniş saçaklarıyla ziyaretçilerini güneşin olumsuz etkilerinden korumaktadır. Danışma, lobi, yönetim, serbest kullanıma imkan veren bir konferans alanı ve servis mekanları bu katta bulunmaktadır.

Farklı yüksekliklerden farklı algılar ve perspektifler deneyimlenebileceği düşünülerek yedi adet seyir terası tasarlanmıştır. Seyir terasları aralarına sergi salonlarını alarak yükselir. Bütün seyir terasları ve sergi galerileri kuleyi sarmalayan seyir imkanı sunan bir merdivenle birbirlerine bağlanmaktadırlar. Böylece kule kendi sergi koleksiyonu Expo panaromasını harmanlamaktadır. Kule en üstte 360° dönerek yükselen bir seyir terasıyla son bulmakatadır.

Kule cepheleri Çuhadaroğlu Alüminyum mesh ile kaplanmıştır. Mesh malzeme güneş paneli görevi görmekte içeriye kontrollü ışık almaktadır. Görsel sürekliliği bozmamak adına cephe kaplamasına göz hizasında yırtıklar açılmıştır.

Etiketler

Bir cevap yazın