Hub of Huts

Hub of Huts

noa*, Güney Tyrol, Olang’da ikonik bir konsol üzerinde tasarladığı Hub of Huts projesi ile yapıyı ters çevirerek yerçekimi yasasına meydan okuyor.

Mimarlık ofisi, 2016 yılında Hotel Hubertus için bir konsol üzerinde bir havuz tasarladığında onu, dünya ile gökyüzü arasında mahsur kalan bir kaya olarak hayal etmişti. 2019 yılında bu sefer otelin wellbeing tesisi için görevlendirildi. Yüzme havuzuna yansıyan çevredeki manzaranın görüntüsü yeni tasarıma ilham verdi. Konsol üzerinden duran yapının görüntüsü gerçeğe dönüştürülmeye hazır geçici bir rendermış gibi, suyun yüzeyinde yansıtılanı somutlaştırıyor.

Yeni yapı, yüzme havuzuna simetrik bir konumda, cephesinin güneydoğu tarafında yer alıyor. Havuz gibi yeni yapı da ana binadan ayrı bir noktada duruyor. Platform yerden 15 metre yükseklikte ve karaçam kaplı iki sütun tarafından destekleniyor. Ziyaretçiler Hub of Huts’a asma bir yürüyüş yolu ile ulaşıyor.

Platformda, bireysel üçgen çatılı mikro yapılar, işlevsel programı iki seviyede barındırıyor. İki seviye, farklı bir mahremiyet seviyelerine sahip. Üst katta iki jakuzili banyo, iki panoramik duş ve soyunma odası bulunuyor. Alt katta ise sauna, Fin Hamamı, duşakabin, duşa ve üçüncü bir açık havuza erişim var.

Ters eğimli çatılarla çalışma kararı, resmi ve işlevsel nedenlerle motive edilen bir seçim: bir yandan bir dağ köyünün mimarisini yeniden üretme arzusu ve diğer yandan ters çatıda mekan oluşturma ihtiyacı.

Etiketler

Bir cevap yazın