House of Sand (Kum Evi)

House of Sand (Kum Evi)

Fran Silvestre Arquitectos tarafından tasarlanan ev, sahili fırtınalardan koruyan büyük kumulların ardına inşa edilmiş.

Yapı, birbirine dik konumlandırılmış iki hacimden oluşuyor. Deniz manzarasına sahip olabilmek için geleneksel plan şeması tersine çevrilmiş. Evin gündelik kısımları, kumulu aşırtarak manzaraya bakabilmeleri için üst kata yerleştirilmiş; alt kattaki hacmin çatısı veranda olarak kullanılıyor. Evin gece mekanları is giriş katında, denize dik olarak yerleştirilmiş olan ikinci hacmin içinde yer alıyor. Alt kattaki mekanları birbirine bağlayan koridor, arsanın en ortak alanı olan havuz tarafında çözülmüş. Bu kattaki tüm odalar, arsanın öbür tarafından bulunan, yerel ve mevcut bitkiler ile düzenlenmiş bahçeye açılıyor. Üst hacmin çıkma yapan konsol bölümü gökyüzüne açılan geniş bir revak ile sonlanıyor. Bu alan, hem yatak odalarının yeterli güney ışığı alması hem de gerekli derece mahrem kalmalarını sağlayacak biçimde tasarlanmış. Katları birbirine bağlayan merdiven, hacimlerin kesişiminde, evin girişinde bulunuyor.

Etiketler

Bir cevap yazın