Floris Süitleri

Floris Süitleri

Tarihi ağaçlar, süs havuzu ve açık yüzme havuzuna sahip eski bir bahçenin içinde yer alan Parc Hotel Florian’ın, 10 adet süit oda içeren yeni binası, noa* network of architecture tarafından tasarlandı.

Tasarımcılar, mevcut park alanına da taşmak durumunda olacak olan yeni odaları, eski yapıya eklemlemek yerine eski yapıdan ayrı, zemine asgari miktarda değen, yeni bir yapı olarak üretmeye karar vermişler. Böylelikle, sıra sıra odaların diziliminde oluşan standart bir kurgu yerine, kendi içine kapalı ‘ağaç evler’den oluşan bir öbek üretmişler. 3 metrelik ayakların üstünde yükselerek, zemin katta yeşil alandaki sürekliliğini korumaya özen gösteren yapı, sıra dışı görünümüne rağmen araziye sanki her zaman oradaymışçasına yerleştirilmeye çalışılmış.

Süit odaların, süit yapılara dönüştüğü bu iki katlı mimarinin her katında 5’er oda mevcut. Tüm odalar birbirlerine, aynı zamanda yapının omurgasını da oluşturan bir koridor ile bağlanıyor. Altlı üstlü odalar kısmen üst üste bindirilerek daha doğal (veya doğadan) bir görüntü elde edilmeye çalışılmış.

Her süitin merkezinde yer alan oturma odası, yatak odalarına ve dağ manzarasına dönmüş olan balkona açılıyor. Tuvalet kabini ve bide dışındaki her iç ve dış hacim, her işlev, iç içe ve birbirinin içine taşacak biçimde tasarlanmış.

Ağaç ev fikrini iç mekanda da renk/malzeme seçimi ile sürdüren noa*, tüm sert ve kumaş yüzeylerde, seramiklerde uçuk yeşil, tütsülenmiş ahşap ve grinin çeşitli tonlarını kullanarak, iç mekan ile dış mekan arasındaki görsel bağı korumuş.

Etiketler

Bir cevap yazın