Cuckoo House

Cuckoo House

Tropical Space tarafından tasarlanan Cuckoo House, Da Nang, Vietnam’da bir ırmağın kenarındaki kentsel yenileme alanında konumlanıyor. Bu konut biriminde, üst katlar çekirdek ailelere yaşam alanı sunarken, zemin kat dikdörtgen tuğla duvarlarla sarılı küçük bir kafe olarak kullanılıyor.

Balkonlar iç mekanın birer parçası olarak dış mekana uzanıyor. Bu yüzden bu alanlar kullanıcıya daha fazla aktivite ve alanlar arasında rüzgarı tutarak hızını yavaşlatan iç ve dış mekanlar arasında ortak kullanım mekanlarına dönüşüyor.

Evin dışındaki bahçeler çocukların favori mekanları ve yemek odası, yatak odası ve salon gibi diğer fonksiyonel alanlara bir alternatif. Evin hem içerisindeki hem de dışındaki fonksiyonel alanlar birbirleriyle etkileşim kuracak şekilde ele alınmış. Doğayla ne kadar etkileşim sağlanıyor ve doğa ne kadar direkt hissedilirse o kadar oranda doğaya saygı ve doğayla paylaşım konusunda teşvik sağlanmış oluyor. Zemin kattaki iç avlu ve dış bahçe duvarların gölgesiyle birbirinden ayrılıyor. Sabahları kavrulmuş kahve kokusuyla uyanmak ve huzurlu müzik sesleriyle bütünleşmek güne ilginç bir başlangıç sağlıyor.

 

Etiketler

Bir cevap yazın