Zanaatkarları Bulduk!

Crafted in İstanbul'un zanaatkarların görünür hale gelmesini sağlayan harita sistemi olgunlaştı ve gün yüzüne çıktı.

Geçtiğimiz yıl Crafted in İstanbul ile ilgili kısa bir haber yapmış ve çoğu kimseden çalışmanın güncel durumu ile ilgili sorular almıştık.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Barış Gümüştaş, Bilal Yılmaz ve Seda Erdural’ın İTÜ Endüstriyel Tasarım Yüksek Lisans Programı’nda bir derste başlayan ustalarla tanışma yolcuğu 20 Temmuz’da İstanbul’un zanaat haritasının yayınlamasıyla devam etmişti.

Crafted in İstanbul zanaatkarların mevcut tasarım sistemine entegrasyonunun olasılıklarını araştıran bir oluşum ve çalışmalarını aslında çok basit bir harita sistemi ile sürdürüyor.

Kurdukları online platformda ise geçtiğimiz yıla oranla artık çok daha fazla bilgi ve zanaatkar bulmak mümkün. Şu anda 99 atölye haritada mevcut.

Belki sizin bile unuttuğunuz, ihtiyacınızın olduğunun farkında olmadığınız iş kollarından insanlar. Zaten projenin amacı da bu.

Nasıl Bir Zanaatkar Aramıştınız?

Unutulan ve görünmeyeni görünür kılarak, tasarımın en ince halkısını bir gösteri imgesi yapmadan, zincirdeki eski hikimiyetine kavuşturmak. 

Sadece ahşap ile çalışan tornacı arıyorsanız aradığınız  zanaatkarı bulabilirsiniz kurulan sistem ile yeri ve adresi ile İstanbul haritası üzerinde bulabilirsiniz…

Projenin içine girdikçe çalışma sürecinde kurulan birebir ilişki projenin güvenilirliğini arttırıyor. Yada detaya girmeseniz de İstanbul için oldukça ilgi çekici bir uzmanlaşma haritası da sunuyor. Kentsel mekanı gözlemlemek için de mükemmel bir fırsat…

Aradığınız tüm ustalara http://www.craftedinistanbul.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler

Bir yanıt yazın