Yeni Üzerine Spekülasyonlar – Mimar, Mimarlık, Kent

Mimarlar Derneği 1927 tarafından 2009 yılından beri düzenlenmekte olan “Mimarlıkta Eleştirel Okumalar, Üniversite Öğrencileri Metin Yarışmaları” serisinin, “Yeni Üzerine Spekülasyonlar – Mimar, Mimarlık, Kent” temalı sekizinci yarışmasına ait seçki okurlarla buluşuyor.

Mimarlar Derneği 1927 tarafından 2009 yılından beri düzenlenmekte olan “Mimarlıkta Eleştirel Okumalar, Üniversite Öğrencileri Metin Yarışmaları” serisinin yedinci ve sekinci yarışmalarına ait seçkiler mimarlık okurlarıyla buluşuyor.

Yayın koordinatörlüğünü Deniz Can ve Selda Bancı’nın üstlendiği serinin sekizinci kitabında ise 2019 yılında, “Yeni Üzerine Spekülasyonlar – Mimar, Mimarlık, Kent” temasıyla düzenlenmiş olan yarışmada eşdeğer ödül alan ve yayınlanmaya değer görülen toplam 29 metin okuyuculara sunuluyor. Katılımcıların; mimarın rolü, mimarlık disiplininin ve kentin dönüşümü üzerine alternatif yaklaşımlar ortaya koyan spekülatif metinler üretmeye davet edildiği yarışmaya katılan metinlerin birçoğu gerçeküstü şekilde yaşamakta olduğumuz Covid sonrası dönemde “yeninin sorgusu” bağlamında güncelliğini korumaktadır.

MİMARLIKTA ELEŞTİREL OKUMALAR Öğrenci Metin Yarışmaları Kitapları  8 “Yeni Üzerine Spekülasyonlar – Mimar, Mimarlık, Kent” 2019
Yayın Koordinatörü:
Deniz Can, Selda Bancı
Yayına Hazırlayan: Selda Bancı, Deniz Can, Müge Cengizkan, Sıla Karataş Başoğlu, Esin Kömez Dağlıoğlu ve Neslihan Şık
Tasarım: Nilgün Kara Babacan – Ferhat Babacan

Etiketler

1 Yorum

  • Anıl Salar says:

    Kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Kurumun düzenlediği yarışmalar ile Türkiye mimarlığında eleştirel düşüncenin gelişimine büyük katkı yaptığı muhakkak. Benim naçizane önerim, bu ”yarışma seçkisi”nde çalışmaları bulunan arkadaşların isimlerinin de buraya eklenmesi olurdu. Böylece onların emekleri de görünür kılınmış olur.

Bir yanıt yazın