Yeni Nesil Barınma: “El Refugio”  

"El Refugio", Alvaro Sanchez de Miguel Arquitectos tarafından yeni yaşam tarzı trendlerine ve alternatif konutlara yanıt olarak giderek daha fazla talep gören bir barınma alanı olarak tasarlandı. Proje, insanların ve tartışmalı kentsel geliştirme projeleriyle çevrili büyük bir metropolde mikro alanlarda yaşamak için daha basit, daha gerçekçi alternatifler aradığı günümüz toplumunda yeni nesil sakinlerin yeni bağlamına göre uyarlanmış.

Proje ile nitelikli malzemelerle donatılmış şık, verimli ve çağdaş bir ev tasarlarken aynı zamanda sürdürülebilir, ulaşılabilir bir bütçeye sahip, sınırsız yeşil alan ve doğa ile çevrili bir yaşam birimi sağlanması amaçlanmış.

El Refugio, yeni yaşam biçimlerine açık, küresel ve dijital olarak birbirine bağlı yeni nesil dünya vatandaşlarına “konaklama imkanı sunuyor”. Minimalist konut projesi, Cuatro Calzadas’ın (Buenavista, Salamanca, İspanya) doğal ortamında, makul bütçelere sahip 84 kişinin yaşadığı bir bölgede yer alıyor. Çoğu insan için proje, güzel bir eve sahip olmanın önündeki mevcut engelleri kaldırıyor.

Projenin niteliğine uygun olarak, Sierra de Salamanca’dan ve yerleşim yerinden çelik, seramik ve yerel ahşap gibi inşaat malzemeleri kullanılmış. Yerinde tasarlanan inşaat yöntemleri ve mobilyalar, nüfus yoğunluğunun düşük olduğu bir bölgede yerel ekonomiyi desteklemeye yardımcı olarak projenin özünü de benimsiyor.

Meşe ağaçlarıyla çevrili bir arsa üzerinde inşa edilen yapıya erişim, doğu cephesinde binanın girişine ulaşan doğal, asfaltsız bir yan yol ve kuzey cephede yer alan kör taşıyıcı duvar ile stratejik olarak tasarlanmış.

Sundurma alanı, binaya erişilen yarı korumalı bir alanda, giriş kapısı açıkken bile arazinin ana girişinden mahremiyetin korunmasına izin veren çok sayıda kafes işi ile dikkat çekiyor.

İçeri girdikten sonra küçük bir giriş holü, bölmeleri veya kapıları olmayan açık plan bir alana çıkıyor. Bu çok yönlü alan amaçlanan kullanımlara, programlara ve sakinlere bağlı olarak maksimize edilebiliyor.

Proje, daha bilinçli ve daha az tüketimci/kapitalist bir yaşam tarzını yansıtmak için alan çok yönlülüğü ve tasarım yaratıcılığının gerekli olduğu karavan kültürünü benimsiyor. “El Refugio”, doğal güzellikte dış görünüşüyle göçebe bir yaşam sunuyor.

Mimarlık ofisi küçük ölçekte bir bina yaratmak, ancak büyük boşluklar ve aralarındaki bağlantılara dikkat çekmek istemiş.

Bina Batı güneşinden korunuyor ancak kafes sayesinde nüfuz eden gün ışığından kısmi olarak yararlanıyor. Sundurma, barbeküler için bir alanın yanı sıra bisikletler için tasarlanmış küçük bir depolama odası sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın