Yaşam Alanları Sermayenin Olamaz

Fatih Ormanları'nın Serdar Bilgili ve Ferit Şahenk'e 29 yıllığına kiralanmasına dair toplantı gerçekleştirildi. Kiralamayla birlikte alanın imara açılması ihtimali güçleniyor.

TMMOB Şehir Plancıları Odası, Kuzey Ormanları Savunması, Çevre Mühendisleri Odası’nın da katılımcıları arasında olduğu örgütler kentin içerisinde kalan son ormanlık alanında sermayeye sunulmasına karşı eylem çağrısında bulundu. TMMOB Şehir Plancıları Odası’nda önceki gün gerçekleştirilen toplantıda “Yaşam alanları sermaye ve eğlence alanları olamaz” dendi.

Bungalovlu Tabiat Parkı

Çıkarılan Milli Parklar Yönetmeliği ile Fatih Ormanı içerisine projelerin önünün açıldığına ve tabiat parklarının imara açılmasının kolaylaştığı vurgulanırken, işadamları Serdar Bilgili ve Ferit Şahenk’e 29 yıllığına kiralanan Fatih Ormanı’nda yapılması planlanan restoran ve bungalovların yer aldığına dikkat çekiliyor.

Kitlesel Eylem 16 Ağustos’ta

Yapılan toplantıda Kuzey Ormanları’ndaki talanın İstanbul için büyük tehlike arz ettiği belirtilirken çözüm önerileri içerisinde imza kampanyaları, mesire alanında tüm halkın katılabileceği yürüyüş etkinlikleri, İstanbul halkına tehlikenin boyutunu anlatabilecek forumlar düzenlenilmesine karar verildi. Son olarak da İstanbul’un gözünün Fatih Ormanları’na dönmesi için 16 Ağustos’ta kitlesel eylem çağrısında bulunuldu. O tarihe kadar #DirenFatihOrmanı hashtaginden ve bu etkinliğe destek olan platformların sayfalarından sürecin takip edilebileceği ifade edildi.

Torba Yasa Tabiat Parkını Torbalıyor

29 Ağustos 2012 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Fatih Ormanı Tabiat Parkı uygulama imar planında da açıkça atıfta bulunulmasına rağmen, henüz herhangi bir kentsel tasarım projesi onaylanmadan, Fatih Ormanı’nın içinde otel ve konut alanları ile olimpik spor ve konser salonlarının yer alacağını gösteren bir tanıtım kitapçığı ortaya çıktı. Toplantıda henüz ilanının bulunmamasına rağmen torba yasa ile yolunun rahatlıkla açıldığı projenin son adımının Sarıyer Belediye’sinden alınacak ruhsat olduğuna dikkat çekildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın