Venedik’in İlk Kalıcı Sanat Bölgesi Giudecca’da Açılacak

Venedik'in ilk kalıcı sanat bölgesi 2019 Venedik Bienali'nde Giudecca'da açılacak.

Venedik Bienali bu sene 11 Mayıs-24 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenleniyor. Bu sene, Bienal’e paralel olarak, ilk defa Venedik’te kalıcı bir sanat bölgesi oluşturulacak. “Giudecca Art District (GAD)” olarak anılan bölge Giudecca adasına odaklanan bir sanat uzmanları ağı. GAD ile Venedik’in kitle turizminden uzak, günümüzün kuzey Avrupa endüstriyel estetiğine yakın çekici bir sanat bölgesi yaratılması hedefleniyor. 

Mayıs ayında açılacak bölgede 11 galeri ve üç ulusal pavyonun yanı sıra bitişik bahçeli özel bir sanat alanı da olacak. Bölgede bulunan galeriler arasında Chiesa delle Zitelle, Starak Foundation, Spazio Bullo, Spazio Silos ve Galleria Sant’Eufemia bulunurken yer alacak ulusal pavyonlar Estonya, İzlanda ve Nijerya.

58. Venedik Bienali’nde GAD, Valentina Gioia Levy ve Pier Paolo Scelsi’nin şu andaki varlığımızın güvencesizliği üzerine düşünmemizi sağlayacak “TAKE CARE OF YOUR GARDEN” projesine ev sahipliği yapacak. Uluslararası ortakla iş birliği içinde düzenlenen proje bir dizi küratöryel proje, performans, konferans, video gösterimi ve açık hava yerleştirmelerinden oluşuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın