18. Venedik Mimarlık Bienali Portekiz Pavyonundaki Serginin Teması “Suyun Geleceği” Olacak

18. Uluslararası Mimarlık Sergisi - Venedik Bienali 2023'te küratörlüğünü Andreia Garcia ve yardımcı küratörler Ana Neiva ve Diogo Aguiar'ın yaptığı Portekiz pavyonunda Fertile Futures projesi sunulacak. Proje, Portekiz'in yedi hidrografya bölgesindeki su kaynakları sorunlarını ele almayı ve sürdürülebilir, eşitlikçi ve verimli bir gelecek inşa etme üzerine düşünmeyi teşvik etmeyi amaçlıyor. Sergi, 20 Mayıs - 26 Kasım 2023 tarihleri arasında Palazzo Franchetti'de gerçekleşecek.

İnsan ve insan dışı yaşam için çok önemli bir unsur olan su, metaforik ve duygusal bir anlam ile politik ve ekonomik bir boyuta sahip. Bu nedenle, bu doğal kaynağın korunması, yönetimi ve geleceği hakkında bir kamusal diyalog başlatmak büyük önem taşıyor. Küresel bir sorun olan su konusu özellikle Portekiz’in bazı bölgelerinde belirgin şekilde kendini gösteriyor. Fertile Futures projesi, genç mimarların diğer çalışma alanlarından uzmanlarla işbirliği içinde geleceğin sürdürülebilir modellerini sunduğu yedi hidrografyaya odaklanıyor.

Fertile Futures projesindeki vaka incelemeleri Portekiz’in Tâmega Havzası, International Douro Tabiat Parkı, Middle Tagus Vadisi, Alqueva Barajı, Mira Nehri, Sete Cidades Lagünü ve Madeira Nehirleri gibi bölgelerindeki suyun etkisini üzerine yoğunlaşıyor. Proje, mimaride uygulama, teori ve eğitim arasındaki stratejik işbirliğini keşfederek benzeri görülmemiş bir içerik üretmeyi amaçlıyor. Bu üçlü yaklaşım, Portekiz topraklarına odaklanarak deney yapmayı ve derinlemesine düşünmeyi teşvik ediyor.

Fertile Futures, genç mimarları geleceğin su toplama alanları için yenilikçi çözümler yaratmaya yönlendiriyor. Mimarlık, yalnızca Portekiz ve Venedik’te değil, tüm dünyada işbirlikçi, karbondan arındırılmış ve sömürgelerden uzaklaşılmış bir gelecek inşa etmede çok önemli bir rol oynuyor. Diyaloglar da küratör Lesley Lokko tarafından 18. Venedik Uluslararası Mimarlık Sergisi için önerilen “The Laboratory of the Future” teması etrafında şekilleniyor. Portekiz de Fertile Futures projesi ile sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığını vurguluyor.

Fertile Futures, mimarlık pratiği, teori ve eğitim arasındaki stratejik işbirliğine ışık tutarak deney ve yansıtmaya kapsamlı bir yaklaşım getiriyor. Projede, çalışmaları Venedik’te düzenlenen serginin temelini oluşturan yedi tasarım ekibi yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın