VELUX Gün Işığı Sohbetleri Başlıyor

VELUX tarafından düzenlenen Gün Işığı Sohbetleri’nin ilk konuğu Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık’ın kurucu ortaklarından Yüksek Mimar Kerem Erginoğlu olacak. VELUX Türkiye Pazarlama Sorumlusu Mimar Deniz Güvenli’nin moderatörlüğünü yapacağı etkinlikte Süper Enerji Ofisi ele alınacak.

Mimaride doğal ışığın önemini keşfetmek amacıyla yola çıkılan etkinlik serisinde; projelerinde gün ışığı ile bilinçli ve nitelikli çalışmalar yapan tasarımcılar konuk edilecek. Bu kapsamda tasarladıkları yapılar üzerinden sohbet edilecek.

18 Mart Perşembe saat 16:00’da Arkitera’nın YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak ilk etkinliğe Süper Enerji Ofisi ve tasarımcılarından Kerem Erginoğlu konuk olacak.

“Çiçeksuyu Sokağı yönündeki girişin altında yer alan 1. bodrum katta, bu kez yol ve Kuzey yönündeki bahçe arasındaki kot farkından yararlanılarak bahçeyle doğrudan fiziksel ilişki kuracak biçimde düzenlenen yönetici odaları ile farklı kullanımlara da izin verebilecek bir toplantı alanı yer alıyor. 1. bodrum kat ile 2. bodrum katı ayıran kısmi asma kata, yemekhane ve idari birimler yerleşirken; yapının en alt katı olan 2. bodrum kat, betonarme perde duvarları ve açıkta bırakılan betonarme kirişleriyle kendine has bir kimlik edinen, 5,60 metre yüksekliğindeki açık ofis hacmini tarifliyor. Betonarme kirişlerin arasına yerleştirilen çatı pencereleriyle açık ofis alanı ve yemekhane için doğal aydınlatma ve havalandırma sağlanıyor. 2. bodrum katta, aynı zamanda, yine açık ofis hacmine doğal aydınlatma ve havalandırma sağlayan ve yalın, çelik konsol bir merdivenle yukarısındaki bahçeye bağlanan bir de teras bulunuyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın