TürkSMD 15. Mimarlık Ödülleri 8 Ekim’de Sahiplerini Buluyor

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir verilen Mimarlık Ödülleri’nin bu dönemki sahipleri 8 Ekim’de açıklanıyor.

15. Mimarlık Ödülleri töreni, Bien ana sponsorluğunda, Cosentino ve Reynaers Aluminium gold sponsorluğunda, Şişecam silver sponsorluğunda ve Arkitera medya sponsorluğunda 8 Ekim’de Ankara’da düzenleniyor. Ödül töreninde, Büyük Ödül, Basın-Yayın Ödülü, Mimarlığa Katkı Ödülü, Yapı Ödülü ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde 5 dalda ödül sahiplerini bulacak. Tören alanında, ödüllerin sergisi de katılımcılar ile buluşacak.

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir verilen Mimarlık Ödülleri ile güncel mimarlık çözümleri içerisinde mesleğin gelişiminde örnek teşkil edebilecek, ülke mimarlık gelişimini uluslararası camiada da temsil edecek proje ve kişi / kurumların ödüllendirilmesi hedefleniyor.

2021– 2022 Dönemi 15. Ödül Jürisi; Enis Öncüoğlu (jüri başkanı), Kerem Erginoğlu, Orçun Ersan, Tülin Hadi, Metin Kılıç, Özcan Uygur, Kerem Yazgan ve Tülin Çetin’den (yedek üye) oluşuyor.
Bu dönem diğer dönemlerden farklı olarak Yapı Ödülü dalında finale kalan projeler belirlendi ve kısa liste kamuoyu ile paylaşıldı. Ödül sahibi, 8 Ekim’deki ödül töreninde açıklanacak. Finale kalan 9 proje şu şekilde:

Alan Kadıköy, Bingöl Barka Mimarlık
Bangladeş Halk Cumhuriyeti Kançılarya Yerleşkesi, Bütüner Mimarlık
ODTÜ Yüksel Proje Amfisi, CAA Studio
Ankara Fen Lisesi Yenileme ve Ek Binalar Projesi, Çinici Mimarlık
Hacettepe Üniversitesi, Biyoçeşitlilik Araştırma Merkezi ve Müzesi, Erkal Mimarlık
• Palanga Sanat ve Mimarlık Çiftliği – Yarı Açık Sığır Besi Tesisi, IND (Inter.National.Design)
Villa Topos, Salon Mimarlık
• Bilim ve Teknoloji Merkezi, Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi, Lefkoşa, SKA Mimarlık
Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi, Yalın Mimarlık

TürkSMD Mimarlık Ödülleri hakkında detaylı bilgiye buradan erişilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın