Türkiye’nin İlk LEED – EB sertifikalı binası Soyak Holding’in oldu

Soyak, ABD'deki Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilen ve birçok kritere göre yapılan inceleme sonucu yeşil bina standartlarına uyan yapılara verilen, Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) gümüş sertifikasını almaya hak kazandı.

Çevre dostu ve enerji tasarrufu yapan uygulamaların kurulmasına yönelik sertifikasyon çalışmalarını da yürüten Soyak, Holding Binası’na varolan binalar kategorisinde gümüş seviyede LEED sertifikası alarak Türkiye’de bir ilk’e daha imza attı ve Holding Binası’na aldığı “LEED – EB Silver” sertifikası ile, “varolan binalar kategorisinde” Türkiye’de LEED sertifikası alan “ilk şirket” oldu.

Soyak, dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik “LEED” sertifikasını almak için 6 farklı konu başlığında çalışmalarını sürdürdü.

Sürdürülebilir Arazi, Su Verimliliği, Enerji ve Atmosfer, Malzeme & Kaynaklar, İç Mekan Yaşam Kalitesi ve inovasyon kapsamında 53 puan alan Soyak; hedeflediği yeşil dönüşüm sürecinde, enerji verimliliğinden su tasarrufuna kadar sürdürülebilir yaşama destek veren birçok uygulamayı hayata geçirdi.

Holding Binası’nda ön plana çıkarttığı toplu ulaşım, ışık kirliliğini azaltma, su verimliliği, enerji verimliliği, sera gazı emisyonlarını takip ve azaltma, çevre dostu malzeme satınalma, atık takip ve geri dönüşüm, bina içi yaşam kalitesini yükseltme uygulamaları ile varolan binalar kategorisinde LEED sertifikasına değer görülen Soyak; bu uygulamalarla, enerji ve su kullanımında tasarruf etmeyi hedefliyor.

Sürdürülebilir yaşam anlayışı doğrultusunda enerji verimliliği ve çevre konularındaki duyarlılığını, konut projelerinde ve sorumluluk çalışmalarıyla ortaya koyan Soyak; verimlilik yönetimi, çevre dostu uygulamalar ve enerji tasarrufuna yönelik önlemler ile 50 yıldır faaliyet gösterdiği sektörlerde öne çıkıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın