Türkiye’nin en uzun grafiti duvarı bu haftasonu Bomonti’de

İstanbul'un en eski semtlerinden Bomonti, günümüzün yeni sanat akımı Street Art ile renkleniyor. 8-9-10 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek üç günlük etkinlikte dünyanın ve Türkiye'nin ünlü grafiti sanatçıları Bomonti'de bir araya geliyor.

Buenos Aires’in ilk sokak sanatçılarından, Arjantinli Chu, Avrupa’nın en iyi graffiticilerinden Alman Rusl Lovesletters ile Türkiye’den Cins, Wide ve Canavar 3 gün boyunca Tekfen Bomonti Apartmanları’nın 116 metrelik dev dış cephe duvarlarını boyayacak. Boyanan duvarlar 10 Ekim tarihinden itibaren 1 ay süreyle sergilenecek.
Bu etkinliğe katılanlar, bir yandan sanatçılar eserlerini yaparlarken onları izleme imkanı bulacaklar; diğer yandan sanatçılara eşlik eden sokak müzisyenleriyle yazın belki de son güneşli haftasonunun tadını çıkaracaklar.
10 Ekim Pazartesi günü Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ziyaret edeceği ve Bilgi Koleji öğrencilerinin graffiti atölyesine katılacakları Re-Bomonti Sokak Sanatı Sergisi & Performansı etkinliğini mahalle sakinleri de heyecan ve merakla bekliyor.

Tekfen Bomonti Apartmanları hakkında:
Sıracevizler Sokağı’nın hemen arkasında sakin ve yeşil sokaklarla çevrili bir konuma sahip olan Tekfen Bomonti Apartmanları, sokak yaşantısıyla bütünleşen az katlı binalarıyla semtin varolan dokusuna ve geçmişten gelen komşuluk yapısına saygılı.
Projenin konsepti ve mimari projeleri Bünyamin Derman’a (DB Mimarlık), iç mekan tasarımı ise Mustafa Toner’e ait. Tekfen Bomonti Apartmanları’nın inşaatı Eylül 2012’de tamamlanacak.

Etkinlik Programı:
8-9-10 Ekim 2011 / 11.00-19.00 : Chu, Rusl, Cins, Wide, Canavar Performans
Canlı müzik:
8 Ekim Ctesi / 17.00-19.00 : Billie not on holiday
9 Ekim Pazar / 17.00-19.00 : Samsara
10 Ekim Ptesi / 12.30-14.30 : Billie not on holiday

Etiketler

Bir yanıt yazın