Tepe Üzerinde Tasarlanmış Bir Ev: Casa Friha

Tepe Üzerinde Tasarlanmış Bir Ev: Casa Friha

Mimarlık ofisi Amunt tarafından Almanya’nın St. Blasien şehrinde tasarlanan tatil evi kaliteli mimariye sahip sürdürülebilir bir bina olarak hayata geçirilmiş.

110 metrekarelik kompakt ahşap ev, arsanın topoğrafyasına uygun olarak basamaklarla ayrılmış yaşam alanı sunuyor. Evin içinde yürürken, vadinin ve çevrenin sayısız, geniş manzarasının yanı sıra aynı anda hem içeride hem dışarıda olma hissi deneyimlenebiliyor.

Geniş çatı konsollarına sahip ince çatı strüktürü, eğime 45° açı yapan iki bina hacminin üzerine koruyucu bir şekilde oturtulmuş. Ortaya çıkan kat planının amacı komşu binalara çok yaklaşmadan araziye uygun bir bina tasarlamak ve aynı zamanda güneydeki güneşi en iyi şekilde yakalamak olmuş.

Merkezi, açık bir merdiven ile bir galeri aracılığıyla, küçük, samimi ve çok farklı bireysel odaları, koruyucu çatının altındaki cömert yaşam alanıyla kontrast oluşturan üst kata çıkılıyor. Maksimum geniş açıklıklar, manzarayı tekrar tekrar evin içine ulaşmasını sağlıyor.

Dağ kulübelerindekine benzer bir ranza, bir girintiyi andıran rahat bir yatak odası, çatı altında bir uyku galerisi ve yıldızlara bakan bir yatak odası gibi farklı uyku alanları, tatil hissini yaşatmak ve desteklemek üzere tasarlanmış. Toplamda, mesken aileler, arkadaşlar ve çiftler için sekiz farklı uyku alanı sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın