Tasarımüssü’nün Ambalaj Tasarımları World Star 2012’de 2 Ödül Kazandı

Türkiye'den TSE Altın Ambalaj ve Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin Ambalajın Ay Yıldızları Ödülleri'ni kazananlarının sadece katılabildiği ve 24 ülkeden 243 ambalajın yarıştığı World Star 2012 ödülleri sahiplerini buldu.

Tasarımüssü Şirketi’nin müdürü Gamze Güven, “Komili Özel Üretim Zeytinyağları” ve “Binboa Vodka” ambalajları ile kazanılan World Star ödüllerini, 6-9 Haziran 2012’de Dünya Ambalaj Örgütü (World Packaging Organization; WPO) tarafından Hırvatistan’ın Split şehrinde düzenlenecek “World Star 2012” Ödül Töreni’nde alacak.

World Star yarışmasında içecek kategorisinde Binboa Vodka ve yiyecek kategorisinde Komili Özel Üretim zeytinyağları bu ödüllere layık görüldü. Yüze yakın tescilli tasarımı olan, Türkiye’nin tanınmış endüstriyel tasarımcılarından Gamze Güven, Binboa Vodka ambalajı ile müşterisi Mey İçki’ye ve Komili Özel Üretim Zeytinyağı ambalajı ile Ana Gıda’ya World Star ödüleri kazandırmış oldu.

Her iki tasarım ile ilgili Gamze Güven konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Binboa markasının genç, “cool”, espirili karakterinin yanı sıra iletişimindeki sıra dışı ve şaşırtıcı imajına uygun, bir cam ambalaj yaratmaya çalıştık. Yandan dümdüz duran ama önden büyük boyutlu amblemin gövdenin yarısını sarmalaması ile hem dökme için kişinin emniyetle kavramasına, barmen’in show yapmasına olanak sağlayan bir girinti hem de görsel olarak şaşırtan asimetrik bir tasarıma ulaştık. Bu iki boyutlu amblemin üçüncü boyuta taşınarak yarattığı bütüncül tasarım sayesinde piyasadaki içki şişelerinden farklı, ezber bozan bir tasarım oldu. Komili zeytinyağı şişelerinin yeni tasarımında ise bereket tanrıçası Kibele’den ve oturmuş zeytin ayıklayan becerikli Anadolu kadınının gövde formundan yola çıktık. Özel ve kıymetli ürünler olması nedeniyle, kategorisine de uygun olacak şekilde, cam şişenin boynunu oldukça uzun tasarladık. Cam şişirme teknolojisinde zeytin desenli girinti rölyefi çıkarabilmek için kalıbı alıştırmalı olarak kurguladık ve şişecam bu zor imalatı başarıyla gerçekleştirdi. Yeni şişe tasarımının etiketinde ise zeytinyağının doğallığını ve berraklığını gözetecek şeffaflıkta 6 farklı tip özel üretim zeytinyağı için grafik tasarımcı Murat Celep’in tasarladığı ilüstrasyonlarla transfer baskı etiketler kurguladık. Bu desen-form-baskı bütünselliği ile raflarda kategori lideri Komili markasına yaraşan, kalıcı ve fark yaratan bir ambalaj oldu.”

Etiketler

Bir yanıt yazın