“Tasarım Bienali Sohbetleri” Podcast Serisi Başlıyor

İstanbul Tasarım Bienali ekibi moderatörlüğünde hazırlanan "Tasarım Bienali Sohbetleri" podcast serisi, bienalin önceki edisyonlarının küratörleri ve katılımcılarıyla birlikte, günümüzde hâlâ güncelliğini koruyan sergi ve projeleri yorumluyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali, VitrA sponsorluğunda hazırlanan Tasarım Bienali Sohbetleri adlı bir podcast serisine başlıyor. Tasarım Bienali Sohbetleri’nin “Tasarım Bienali’ne Dönüş” alt başlığını taşıyan serisinin ilk bölümü, İKSV’nin Spotify hesabında yayımlandı. Serinin yeni bölümleri ise 17 Haziran’dan itibaren her çarşamba İKSV’nin Spotify hesabında dinlenebilecek.

15 programdan oluşacak Tasarım Bienali’ne Dönüş serisinde bienalin önceki edisyonlarının küratörleri ve katılımcılarından Jan Boelen, Vera Sacchetti, Nadine Botha, Orkan Telhan, Judith Seng, Camilo Oliveira, Emre Arolat gibi isimlerle sohbetler gerçekleştirilecek.

Tasarım Bienali’ne Dönüş serisinin İKSV’nin Spotify hesabında yayımlanan ilk bölümünde farklı dönemlerde İstanbul Tasarım Bienali ekibinde çalışan Deniz Ova, Bahar Türkay, Merve Yücel ve Can Koçak, programın ardındaki düşünceyi anlatıyor; geçmiş sergilerden güncelliğini koruyan konu ve projeleri hatırlarken akıllarında yer eden “sahne arkası” anlarını paylaşıyor.

Serinin programı şu şekilde:

17 Haziran 2020
17 Haziran günü yayınlanacak bölüm, 2018’de Okullar Okulu ana başlığıyla düzenlenen 4. İstanbul Tasarım Bienali’nin küratörü Jan Boelen ile yardımcı küratörler Vera Sacchetti ve Nadine Botha’yı bir araya getirecek. Deniz Ova’nın moderatörlüğünde ve İngilizce yürütülecek sohbette, bienalin üzerinden geçen iki yılın ardından tasarım eğitiminde nelerin değiştiği ve değişebileceği tartışılacak.

24 Haziran 2020
24 Haziran Çarşamba günü yayımlanacak bölümde, Mikrobiyal Tasarım Stüdyosu: 30 Günlük Simit Diyeti adlı projesiyle 3. İstanbul Tasarım Bienali’nde yer alan Orkan Telhan, genetik olarak yeniden tasarlanmış ürünlerin etrafındaki tartışmalara bugünden bakacak ve “İyi GDO var mı?” sorusuna cevap arayacak. Sohbet, Deniz Ova’nın moderatörlüğünde, Türkçe gerçekleşecek.

1 Temmuz 2020
1 Temmuz Çarşamba günü yayımlanacak bölümün konuğu, Judith Seng olacak. Can Koçak moderatörlüğünde, İngilizce yürütülecek sohbette Seng’in 4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında sergilenen ve katılımcıları “uzlaşma seansları” aracılığıyla iletişim kurmaya çağıran Rol Yapan Nesneler VII – Akışkan Ölçüler Okulu yerleştirmesinin günümüze temas eden yanları sorgulanacak.

8 Temmuz 2020
8 Temmuz Çarşamba günü yayımlanacak bölümde, hem dijitalleşmenin hız kazandığı hem de sosyalleşmenin azalmasıyla insanların kendileriyle konuşma pratiklerini artırdığı bugünlerde Camilo Oliveira’nın 4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında sergilenen An I: Dijital Benliğimle Konuşmak adlı video yerleştirmesinin güncel yönü odağa alınacak. Sohbet, Can Koçak moderatörlüğünde, İngilizce gerçekleşecek.

15 Temmuz 2020
15 Temmuz Çarşamba günü yayımlanacak bölümde, 1. İstanbul Tasarım Bienali’nin ortak küratörlerinden ve Türkiye’nin en önemli mimarlarından Emre Arolat, 2012’den bu yana düzenlenen bienalin mirasını sorgularken yerel ve küresel tartışmalara da değinecek. Sohbet, Bahar Türkay moderatörlüğünde, Türkçe gerçekleşecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın