Tarihi Müzeye Traverten Kaplı Eklenti

Bez + Kock Architekten, Güney Vestfalya Müze ve Kültür Forumu için Almanya'nın Arnsberg kentindeki Saurland Müzesi'ne bir ek bina ve bağlantı köprüsü tasarladı.

Landsberger Hof’ta inşa edilen yapı, tarihi 1605 yılına kadar dayanan Saurland Müzesi’nin ek binası olarak hizmet veriyor.

Bez + Kock Architekten, bina için 2012 yılında düzenlenen yarışmayı, bu iki binanın bir yeraltı geçidi ile birleştirildiği bir proje ile kazanmıştı. Müşterinin talebi üzerine, orijinal plan yeniden tasarlandı. Eğimli arazinin altına girmek yerine, geçidin arazi üzerine alındığı ikinci bir öneri tasarlandı.

Orijinal müze binasının bodrum katı, köprü benzeri bir koridorla yeni galeri binasının en üst katına bağlanıyor. Bu koridor bağlantısı, dar camlı pencerelere sahip üç diyagonal açıklığa sahip. Müze ve Güney Vestfalya Kültür Forumu’nu oluşturan üç kütle, yukarıda kalan tarihi yerleşim bölgesi ile Ruhrstrasse Caddesi arasında kalarak yamaca doğru yöneliyor.

“Yeni yapı, Landsberger Hof ve Ruhrstrasse’nin iki ana açısını benimseyerek, kendi yapılı çevresi ile uyum sağlıyor.”

Üst kat, serginin başlangıcına ev sahipliği yapıyor. Kasaba manzarası, köprü bağlantısı ile paralel panoramik pencereden görülebiliyor.

Yapılan eklenti boyunca devam eden beyaz bir merdiven, ikinci katta çok amaçlı bir salona yönleniyor. Bu eklenti, sokağa açılan bir resepsiyon alanı ile ana sergi salonunda sona eriyor.

“İngiliz Patikası” olarak da bilinen tarihi patika, köprünün altında varlığını devam ettirecek şekilde korundu. Bu patika, eklentinin en alt kütlesinin çatısında yer alan kamusal teras ve güney cephesi boyunca aşağı inen bir merdivenle birleştirildi.

Ek yapının dış cephesi, Almanya’nın güneyindeki Gauingen’den gelen traverten ile kaplandı. Bağlantı köprüsünde olduğu gibi, galerilere ışık çekmek için bu cephede de derin diyagonal açıklıklar kurgulandı.

Beyaz duvarlar ve ahşap zeminler sayesinde, çapraz konumlandırılmış pencereleri ile kasaba manzarasına bakan aydınlık galeri alanları yaratıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın