Tarihi Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi “Yarışmayla Yap”ıldı

Ocak 2008’de açılan "Kayseri İç Kalesinin Korunarak Kültür ve Sanat Ortamına Dönüştürülmesi İçin Ulusal Mimarlık Yarışması"nda süreç tamamlanarak Tarihi Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi ziyarete açıldı. 

Ocak 2008’de açılan “Kayseri İç Kalesinin Korunarak Kültür ve Sanat Ortamına Dönüştürülmesi İçin Ulusal Mimarlık Yarışması”nda Kadir Uyanık, Emel Birer ve Zafer Ertürk’ün içinde bulunduğu tasarım ekibi 1. ödülü kazanmış, yarışmanın sonuçlanmasından 3 yıl sonra, 2011 yılında uygulamanın başlaması için gerekli sözleşmeler imzalanmıştı. 2013 Kasım ayında başlayan şantiye süreci tamamlandı ve Tarihi Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi 28 Eylül Cumartesi günü ziyarete açıldı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

do[x] (@dox_architecture)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı habere göre tanıtım programına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Karatepe, Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

“Bu Kale Her Zaman Şehrin Kalbi Oldu”
Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Karatepe ise, Kale’nin yapılış dönemini anlattı. Kale’nin Romalılar döneminde yapıldığını ve daha sonra sürekli takviye edildiğini ifade eden Karatepe, “18. Yüzyıla kadar burası askeri üs olarak görev yapmıştır. Selçuklu ordusunun tüm seferlerine buradan çıktığını biliyoruz. Kale askeri dönemde de iktisadi anlamda da her zaman şehrin kalbi olmuştur” dedi.

Çalışmalar 2008’de Başladı
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlayan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Kalenin kültür sanat merkezi olması için 2008’de proje yarışması açtığını ifade eden Özhaseki, daha sonra kazanan proje doğrultusunda yapılan çalışmalarla kalenin bugünkü halini aldığını belirtti. Kale içindeki Arkeoloji Müzesi’nin bodrum katta yapıldığını hatırlatan Özhaseki, Kaleyi gölgelememek için böyle bir proje gerçekleştirildiğini söyledi. Özhaseki, tüm sanat dallarının kale içinde kendine yer bulacağını da sözlerine ekledi.

Projenin müelliflerinden Kadir Uyanık, Yarışmayla Yapanlar Buluşuyor’da proje hakkında şu bilgileri vermişti:

Etiketler

Bir yanıt yazın