Tarihi Eserler Restore Ediliyor

Tarihi yarımada içerisinde imar faaliyetleri ve doğal nedenlerle tahrip olan tarihi eserler birer birer elden geçiriliyor.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından başlatılan Topkapı sarayı çevresindeki Sur-i Sultani olarak adlandırılan surların restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Büyükşehir Belediyesi, I. Derece Arkeolojik Sit Alanında kalan Topkapı Sarayı Sur-i Sultani çevresindeki tarihi surların restorasyonunu Bakanlığa tahsis edilmesi için çalışma başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Tarihi Yarımada Kara Surları Çalıştayı, farklı disiplinlerden görüşleri bir araya getirdi. Çalıştay sonucunda ortaya çıkan rapor, kara surları ve yakın çevresi sürdürülebilir koruma ve kullanma modelleri oluşturulmasında Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına ışık tutacak.

Öte yandan İBB Tarihi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Haliç’in sanayileşmeye açılması, yoğunluk artırıcı imar planları, cadde, bulvar, park ve sahil yollarının açılması için anıt eserlerin ve sivil mimari dokunun ortadan kaldırılması gibi nedenlerle kaybolan yaklaşık 200 tarihi eser bir kitapta toplanacak. 

Etiketler

Bir yanıt yazın