Sydney’de Opera Binası’ndan Sonraki En Büyük Kültürel Yatırım: Powerhouse Müzesi

Fransız mimarlık firması Moreau Kusunoki ve Avustralyalı mimarlık ofisi Genton, Sydney kentindeki yeni Powerhouse Müzesi'ni tasarlayacak.

Powerhouse, 1879 yılında Garden Palace’da, 19. Yüzyılda Grand Palais gibi büyük sergi salonlarının ortaya çıktığı dönemde MAAS (Museum of Applied Arts & Sciences) ismiyle kuruldu.

Yeni müzenin yapılması Sydney Opera Binası’ndan bu yana yapılan en büyük kültürel yatırıma işaret ediyor ve ilk kez, Sydney’in coğrafi kalbi Parramatta’da, devlet eliyle kültür kurumu yapılacak.

Moreau Kusunoki ve Genton, Ocak 2019’da başlayan iki aşamalı uluslararası bir mimari yarışmanın ardından yeni Powerhouse’u tasarlamak için seçildi. Yarışmaya 20 farklı ülkeden 74 proje başvurusu yapıldı.

Moreau Kusunoki ve Genton tarafından tasarlanan yeni Powerhouse, koleksiyonlara yeni erişim seviyeleri sağlayan iddialı, dinamik ve sürekli değişen bir programın sunulmasını sağlayacak ve olağanüstü ölçekte sergi alanlarının yaratılmasıyla müze köklü bir şekilde geri dönecek.

“Yeni Powerhouse’u hiper platform, birçok işlevi ve sınırsız potansiyeli olan bir bina olarak görüyoruz. Tasarım nehre doğru açılıyor, cömert bir kamusal alan sağlıyor ve 24 saat kamuya açık bir bölge oluşturuyor. Powerhouse’un merkezinde yer alan yedi büyük ölçekli sunum alanı, dinamik programlamayı kolaylaştırıyor ve bir iç esneklik sağlıyor.”
Moreau Kusunoki ve Genton

Moreau Kusunoki, Guggenheim Helsinki yarışmasıkazanan ekip olarak tanınıyor. 1700 proje arasından seçilen proje daha sonra inşa edilmedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın