Guggenheim Helsinki Yarışması’nı Moreau Kusunoki Kazandı

Guggenheim Helsinki Sanat Müzesi yarışması kazananı Moreau Kusunoki oldu.

Moreau Kusunoki’nin “Art in The City” Projesi Gughenheim Helsinki yarışmasının kazananı oldu.

Proje, galeri alanlarının sürekliliği, Finlandiya insanı ile iletişime geçmesi, gelecek kentleri ile esnek etkileişimi ve bir kent müzesi olması ile jürinin seçimi olduğu belirtildi.

Yarışmanın sonuçları için yapılan basın toplantısında konuşan, yarışmanın jüri üyelerinden Mark Wigley, Guggenheim’ın “tekrar genç olmak istediğini” belirterek, Helsinki’nin de yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu, seçilen projede insanların bunu göreceğine inandıklarını belirtti.

Jüriye dair yaptığı açıklamalarda ise her bir jürinin farklı fikirlere sahip olmasına rağmen, bu çok hızlı değişen dünyaya ayak uydurabilecek, onunla iletişim kurabilecek güzel bir müze için “tek bir beyin” gibi düşünmeye çalıştıkları belirtildi. Wigley “bu bina önemli olmasaydı bile düşünce süreci olarak güzel bir deneyim yaşadığımız için gururlu olacağız” dedi.

Son zamanların en tartışmalı uluslararası yarışmalarından biri olan Guggenheim Helsinki Tasarım Yarışması’nda 6 ekip finale kalmıştı. Yarışmaya ise toplam 1715 proje başvurusu gelmişti.

Etiketler

1 Yorum

  • azmi-acikdil says:

    Helsinki yarışma ile elde ettiği projeleri uygulayarak Avrupa kentleriyle bir yarışta, sahil bandında yapılan opera binası gibi yapılar ve bahsi geçen müze projesi kente değer kattığı gibi çevreye ve kıyı bandına uygunluğu tartışılmaz yaklaşımda.

Bir yanıt yazın