Suudi Arabistan’da Yapım Aşamasında Olan The Line Mega Kentinden Drone ile Çekilmiş Görüntüler Paylaşıldı

Hava fotoğrafçılığı şirketi Ot Sky tarafından yayınlanan görüntüler, Suudi Arabistan'daki Neom gelişim projesinin bir parçası olarak inşa edilmekte olan The Line mega kentinde başlayan çalışmaları gösteriyor.

Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 2021 yılı başında The Line adında dikey olarak inşa edilecek tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışan akıllı çizgisel şehir projesini duyurmuştu.

Ot Sky tarafından çekilen drone görüntüleri, Suudi Arabistan’ın kuzeybatısında inşa edilmekte olan lineer şehirde inşaatın devam ettiğini gösteriyor.

Videoda, çok sayıda kazıcı tarafından çölde geniş bir doğrusal hendek kazıldığı görülüyor. Hendeğin içinde 170 kilometre uzunluğunda olması planlanan kentin temellerinin atılması bekleniyor.

Çalışmalar ayrıca şehir boyunca inşa edilmesi planlanan bir yer altı ulaşım sisteminin hazırlığını da gösteriyor.

The Line şehrinin, dokuz milyon insanı barındırması, 500 metre yüksekliğinde ve aynalı cepheye sahip olması planlanıyor.

Duyurulmasının ardından, birçok kişi projenin gerçekleştirileceğine ikna olmadı ancak görüntüler, kentte çalışmaların devam ettiğini gösteriyor.

Projenin planlamadan sorumlu yönetici direktörü Tarek Qaddumi mega kentin “mevcut yaşam tarzında devrim yaratacağını” ve kullanım ömrü boyunca %100 yenilenebilir enerjiyle çalışacağını söyledi. Ancak uzmanlar, projenin sürdürülebilirlik ve yaşanabilirlik iddialarını reddediyor.

Suudi Arabistan’da Geleceğin Şehri: The Line

Etiketler

Bir yanıt yazın