Stockholm’deki Eski Bir Ofis Binasına Modern Bir Kozmetik Ofisi

CJ Studio, İsveçli bir kozmetik markası için Stockholm'deki eski bir ofis binasının tüm bir katını showroom, merkez ofis ve stüdyoya dönüştürdü.

Fotoğraflar: Emil Fagander

Ekip, müşterisi CAIA Cosmetics’in kimliğini temsil etmek ve marka deneyimini geliştirmek üzere iç mekan tasarımında “şeker tonlarının” kullanıldığı fakat bir o kadar da profesyonel bir çalışma alanı yaratmaya odaklandı. Renk paleti ve konseptte firma kimliğinden, ürünlerinden ve görsel dilinden ilham alındı.

Proje, showroom ve çalışma alanı olarak iki ana bölüm halinde ele alındı. Fotoğraf stüdyosu, styling-makyaj istasyonu, içerik yaratma ofisi ve fuayeyi barındıran showroom için, parlak pembe tonlarına sahip giyinme odası haricinde beyaz rengin hakim olduğu, net hatlara sahip ve dingin bir iç mekan tasarlandı.

Projeye özel olarak, beyaz yağlı meşeden üretilmiş büyük masa; fotoğraf çekimleri için bir makyaj istasyonu görevi görüyor.

Dört toplantı odası, iki açık ofis alanı, bir mutfak, bir salon ve iki ofisten oluşan çalışma alanı ise 660 m²’lik alanın yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor. Showroom ve stüdyodan davetkar bir lobi ile ayrılan çalışma alanının toplantı odalarında pastel yeşil, mavi, mor ve gümüş renklerde, birbirinden bağımsız paletler tercih edildi.

Bu odaların yanı sıra ofis genelinde kullanılan bazı renkli nesneler ile ofiste kontrast yaratıldı ve minimalist, fakat göze çarpan bir iç mekan elde edildi. Bu tür tercihlerin fikir sürecinde, ürünlerin sergilenebileceği bir arka plan oluşturan ve yaratıcılığı destekleyen bir ofis ortamı yaratma düşüncesinden yola çıkıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın