Stefano Boeri’nin Ağaçların Yolculuğu ve Dönüşümüne Odaklanan Kısa Filmi “Troiane” Yayınlandı

Stefano Boeri'nin, 400 köknar ağacının Vaia fırtınası ile devrilip Syracuse'daki Yunan Tiyatrosu'nun sahnesinin bir parçası olmaya kadar uzanan yolculuğunun vurgulandığı kısa filmi yayınlandı.

Yönetmenliğini Stefano Santamato ve yapımcılığını Paolo Soravia’nın üstlendiği, köknar ağaçlarının ikinci yaşamına ithaf edilen film, mimariye adanmış sinematografik çalışmaların sergilendiği  Venedik Mimarlık Kısa Film Festivali’nde bu sene ödül kazandı.

Ekim 2018’de Vaia fırtınası ile 14 milyon ağaç zarar gördü ve fırtına Kuzey İtalya’daki yemyeşil bir dağ manzarasını kıyamet alanına dönüştürdü. Bu ağaçların gövdelerinden 400’ü, 2019 yazında, Syracuse’daki Yunan Tiyatrosu’nda Stefano Boeri’nin “Euripides’in Truva Kadınları” için tasarladığı sahnenin bir parçası olarak kullanılmak üzere alındı. “Troiane” adlı kısa film, ağaçların 1.500 km’yi aşan yolculuklarının hikayesini birbirini izleyen renkler, sesler ve manzaralar eşliğinde anlatıyor.

Film, “Euripides’in Truva Kadınları”nın “kadınlar ve savaş” temasına adanmış senaryosunun gerçekleştirilmesinin ana adımlarını izliyor. Troya’nın yenilgisini takip eden olayları anlatan filmin senaryosunda mimar Stefano Boeri, Vaia fırtınasının görüntülerinden esinlenen antik yıkımı ve iklim değişikliğiyle bağlantılı aşırı hava olayını çağrıştırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın