Şehir Dedektifi’nin Çocuklar İçin Geliştirdiği Flora İstanbul Projesinin Haritası Hazır 

Çocukların sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkını odak alan Şehir Dedektifi İnisiyatifi tarafından geliştirilen, İstanbul’un doğal bitki örtüsünü çocuklarla buluşturacak Flora İstanbul projesinin haritası hazır.

Şehir Dedektifi İnisiyatifi’nin İstanbul’un biyoçeşitliliğini araştırdığı, diğer canlılarla birlikte yaşamanın olanaklarını öğrenmeye alan açtığı Flora İstanbul projesinin haritası hazır, yeni oyun arkadaşlarıyla buluşmayı bekliyor.

Haritada İstanbul’un su havzalarının, ormanlarının, korularının türleriyle birlikte yerleştirildiği rotalar, biyoçeşitlilik sözlüğü, oyun önerileri ve çıkartmalar yer alıyor.

Flora İstanbul Haritası’nı Gözde Eyce çizdi, grafik tasarımını Informal Project yaptı, yayın tasarım ve içeriğini Gizem Kıygı hazırladı, rota ve tür araştırmalarını Müge Yaylacık, Dilara Karaman, Merve Tokmak ve İrem Duygu Tiryaki yürütttü.

Şehir Dedektifi İnisiyatifi’nin Çağrısı var!

AB Sivil Düşün programı tarafından desteklenen Flora İstanbul Haritası’nın sınırlı sayıdaki ilk baskısının doğa ve oyun hakkından mahrum kalan çocuklara ulaşması amaçlanıyor. Bu nedenle Şehir Dedektifi İnisiyatifi’nin çocuk hakları alanında çalışan sivil toplum örgütlerine çağrısı var; aşağıda yer alan başvuru formunu doldurarak Flora İstanbul Haritası talep edebilirsiniz.

Başvuru Formu’na buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın