İstanbul’un Doğal Bitki Örtüsünü Çocuklarla Buluşturacak “Flora İstanbul” Projesi Başlıyor

Çocukların sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkını odak alan Şehir Dedektifi İnisiyatifi, İstanbul’un doğal bitki örtüsünü çocuklarla buluşturacak Flora İstanbul projesine başlıyor.

Poster Tasarım: Informal Project

İklim değişimi biricik yaşam alanımız yerküreyi tehdit ediyor. Biyoçeşitlilik krizi nedeniyle türler yok oluyor. Kent ve doğa birbirinden ayrı mekânlar değil, ancak kentleşme biçimi doğaya zarar veriyor. Çocuklar ise iklim ve biyoçeşitlilik krizinden en çok etkilenen gruplar arasında.

Şehir Dedektifi İnisiyatifi, Flora İstanbul projesiyle yoldaş türlerle birlikte yaşamanın, yaşam alanlarımızı doğal öğeleriyle sahiplenmenin imkanlarının konuşulacağı bir alan açıyor. Çocukların İstanbul’un florasına dair bilgisini ve merakını oyun yoluyla güçlendirmeyi hedefleyen Flora İstanbul projesi kapsamında, beş ana temada oyunlaştırılmış rotalarla basılı bir harita hazırlanıyor.

Doğa ve Çocuk, Kent Bahçeciliği, Kent kültürü ve Hafıza, Yenilebilirlik ve Şifa, Botanik bahçeler ve Bitkilerin Dedektifleri olarak belirlenen bu temalarda ayrıca çocuk atölyeleri ve webinar serisi düzenlenecek.

Çocukların doğayla ilişkisini odağına alan Flora İstanbul, İstanbul florasını çocuklar için görünür kılmayı hedefliyor. 5 yaş ve üzeri çocukların İstanbul’un bitki örtüsünü okuyabilmesi ve keşfetmesi adına yapılacak Flora İstanbul haritası, bol oyunlu ve okumalı tematik rotalar hazırlıyor. Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen Flora İstanbul, çocuğun oyun arkadaşı doğa ile iletişimini interaktif yollarla geliştirmeyi amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın