Richard Rogers, Rogers Stirk Harbour + Partners (RSHP)’tan Emekli Oluyor

Richard Rogers'ın 1977'de kurulan, ismini taşıyan mimarlık firması Rogers Stirk Harbour + Partners (RSHP)'tan en geç Temmuz 2022'de emekli olacağı açıklandı.

Richard Rogers, aralarında Pompidou Centre, Lloyd’s of London, Millennium Dome, Madrid Barajas Havaalanı 4. Terminal ve Heathrow Havalimanı 5. Terminal dahil olmak üzere pek çok önemli yapıya imza attı.

BuildingDesign’da yayınlanan habere göre, Richard Rogers’ın emekliliğinin Richard Rogers Partnership’in kurumsal yapısında 2007 yılında yapılan değişiklikte [Rogers Stirk Harbour + Partners’dan (RSHP)] oluşturulan kapsamlı planlama stratejisinin bir parçası olduğu belirtiliyor. Kalan ortaklar Ivan Harbour ve Graham Stirk, daha önce firmanın adının “Stirk Harbor & Partners” haline gelebileceğini belirtmişlerdi, ancak yeni yükselen ortakların adlarını da firma unvanına eklemeleri mümkün.

RSHP’nin yöneticisi Ivan Harbor yaptığı açıklamada, “Richard, RSHP’de hepimize ve mimarlık mesleğine dünya çapında büyük bir ilham kaynağı oldu. İnsanlığı, bütünlüğü ve cömertliği, kurduğu ve ilkeleri tarafından kurulan kuruma yansıtılacak.”

1959’da Architectural Association’dan mezun olan Richard Rogers, Pritzker Mimarlık Ödülü (2007), RIBA Altın Madalyası (1985), Venedik Bienali Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı Ödülü (2006) gibi pek çok prestijli mimarlık ödülünün sahibi.

1986’da Légion d’Honneur ile ödüllendirilen Richard Rogers, 1991 de şövalye ilan edildi ve 2008’de “Order of the Companions of Honour” üyesi seçildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın