Planlama Öğrencileri Yaz Kampı Sona Erdi

16–22 Temmuz tarihlerinde İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahilinde gerçekleştirilen "Planlama öğrencileri yaz eğitim kampı"na 10 ayrı üniversiteden 57 şehir planlama bölümü öğrencisi katıldı.

1 hafta süren kamp boyunca öğrenciler; meslek alanları üzerine söyleşiler ve seminerler, teknik geziler, film gösterimleri, sportif ve kültürel etkinliklerle dolu bir hafta geçirdiler.

SEGAŞ, Selçuk Belediyesi kamp alanında bulunan ve daha önce birçok ulusal ve uluslar arası kampa ev sahipliği yapan alan da gerçekleşen kamp;16 Temmuz sabahı öğrencilerin kampa katılmasıyla başladı. Odamız tarafında hazırlanan kamp T-shirtleri ve çantaların dağıtılması ve kamp çadırlarına yerleşilmesinin ardından, öğrencilere kamp ilgili genel bilgilendirmeler yapıldı. İlk gün akşam kamp ateşinin yakılması ve tanışma sohbetleri ile son buldu.

Kamp programı dâhilinde, her gün sabah kahvaltının ardından sabah sporu yüzme kursu ve spor etkinlikleri; akşam saatlerinde ise halk oyunları çalışması ve öğrenci komisyon çalışmaları gerçekleşti.

Kamp sürecince Oda Genel Başkanı Necati Uyar, Genel Sekreteri Hüseyin G. Çankaya, Genel Saymanı Duygu Cihanger, Yönetim Kurulu üyeleri R.Esra Oğuz, Orhan Sarıaltun ve Tayfun Kahraman, TMMOB yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Işık Ezer, İzmir Şube sekreteri Nehir Yüksel ve Ankara Şube Sekreteri Filiz Hekimoğlu; kampta öğrencilerle birlikte kaldılar.

Kampın en önemli noktalarından biri de Ankara Öğrenci komisyonu çalışmasının oluşturduğu öğrenci komisyonları kuruluş bildirgesinin öğrenciler tarafından tartışılması oldu. Kampa katılan öğrencilerin de fikir birliğine vardığı bildirge, öğrenciler tarafından yakın zamanda kamuoyuna sunulması bekleniyor.

Kampın ilk günü Oda Genel Başkanı Necati Uyar, Deniz Özkut ve Doç. Dr. Akın Ersoy ‘un katıldığı “Arkeolojik, Tarihi ve Kentsel Sit Alanlarında Koruma” konulu seminer gerçekleştirildi. Öğle yemeğinin ardında Efes Antik kent gezisi gerçekleştirildi. Akşam gösterilen Derelerin Kardeşliği Platformu “Gerze Direnişi ” konulu belgesel ve “Entel Köy Efe Köye Karşı” filminin gösterimin ardından; kampın ikinci günü “Planlama Çevre Doğa koruma – Su Politikaları –HES’ler” konulu seminer Ayşe Işık Ezer, Tuncay Karaçorlu ve Yaşar Aydın tarafından verildi. Devamında ise Selçuk kent merkezine teknik gezi düzenlendi.

Kampın üçüncü günün teması ise ; “Afet, Kentsel Dönüşüm ve Konut” idi. Sabah saatlerinde Cihan UzunçarşılıI Baysal, Doç. Dr. Murat Cemal Yalçıntan ve Tayfun Kahraman’ın katıldığı seminer gerçekleştirildi. Öğleden sonra Şirince gezisinin ardından ise Ercan İşsever eşliğinde fotoğraf atölyesi ve akşam saatlerinde “Ekümenopolis- Ucu Olmayan Şehir” adlı film gösterimi yapıldı. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür kampa katılarak deneyimlerini öğrencilerle paylaştı ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Kampın 4. günü olan Cuma gününde ise Oda Onur Kurulu üyelerinden de olan ODTÜ öğretim üyesi Çağatay Keskinok “Mesleki etik” konulu seminerin ardından; TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve Oda Genel Başkanı Necati Uyar’ın Katıldığı “TMMOB ve Oda Politikaları”nın tartışıldığı seminer gerçekleştirildi. Günün son etkinliği ise Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı ‘nın “İnsan Hakları ve Demokratikleşme” sunumu oldu.

Cumartesi gününün seminer konusu ise “Planlama Meslek Alanı: Uygulamalar, Sorunlar ve Çözümler” idi. Cengiz Türksoy ve Meral Celep’in katıldığı seminerin ardından “Toprak Çocuklar” atölye grubunun katılımıyla düzenlenen heykel atölyesi gerçekleştirildi.

Günün sonunda ise kampa katılan öğrencilere katılım plaketleri verildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın