Orman İçerisinde Kuş Yuvasını Andıran “Coco Villa”lar

Villas Resort projesi Kosta Rika Uvita'nın yakınında Hermosa Plajı'nın üstündeki 2,5 hektarlık dik bir tropikal ormanın yamacında yer alıyor.

Kompleks; Art Villa, Atelier Villa, Coco Villa olmak üzere üç eşsiz tip villa ve 1 adet çok işlevli tropikal çardaktan oluşuyor.

Kompleksin bir parçasını oluşturan Coco Villa eğlenceli, göz alıcı, sürdürülebilir ve modern tropikal mimarinin eşsiz bir örneğini temsil ediyor. Projenin başında yatırımcıların mimarlardan isteği, ziyaretçilerin çevredeki doğa ile birleştiği, zihinlerinin temizlendiği aynı zamanda lüks ve macerayı deneyimleyebilecekleri bir yer tasarlamaları olmuş.

Villalar mimarisi ARCHWERK, iç mekan tasarımı ise Studio Formafatal tarafından tasarlanan bir dizi ağaç ev olarak olarak hayata geçirilmiş.

Yuvaya benzeyen küçük kulübeler, tamamen büyümüş ağaçların olmadığı, yeni düzenlenmiş bir bahçede tasarlanmış. Beş tatil villası eğimli arazinin birkaç metre üzerinde yükselerek yemyeşil tropikal bitki örtüsü içerisinde inşa edilmiş. Coco villalarda ana yapı malzemesi olarak, çadır malzemesi ve metal unsurlarla tamamlanan yerel tropikal ahşap kullanılmış. Yapılarda herhangi bir ek dekorasyona ihtiyaç duymadan form aracılığıyla farklı bir atmosferi yaratılmış.

Çelik kolonlara monte edilmiş ahşap ve genişletilmiş metalden yaya köprüleri ve merdivenleri ile ayrı villalar birbirine bağlanmış. Bu platformlardan konuklar yeşil manzarayı izleyebiliyor. Villaların içi mekanlar minimalist ve eğlenceli bir tarzda tasarlanmış. Her bir Coco villa yatak odasının odak noktası, zeminin yükseltilmiş kısmına oturan bir yatak olmuş.

En büyük Coco villada yemek alanına sahip ortak bir mutfak bulunuyor. “Mamón chinos (tropikal meyve)” rengindeki kırmızı dolap duvarı 2 buzdolabı, 2 dondurucu ve yiyecek dolabı içeriyor. Yemek hazırlamaya yeterli büyüklükteki mutfak adasının devamında Pasifik Okyanusu manzarasına hakkim bir yemek masası yer alıyor.

Her bir villa, maymunları ve tukan kuşlarını doğrudan yataktan görülebileceği nefes kesici manzaralara bakacak şekilde tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın