Orange’a Montpellier’de Yeni Çalışma Alanları

Brenac & Gonzalez & Associés, Fransa’nın güneyinde bulunan Montpellier’de, cep telefonu operatörü olan Orange’ın yeni genel merkezini tasarladı.

Proje, şehrin kuzeydoğu bölgesinde, La Pompignane’nin eski sanayi bölgesi olan ve gelişmekte olan yeni teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapan “Majoria” ofis parkında yer alıyor. Yaklaşık 10 ofis yapısının yer aldığı, IBM kampüsünün bir parçası olan 28 hektarlık geniş peyzajlı park, güzel manzaralara ve Akdeniz esintisine sahip. Günümüzde birçok yeni teknoloji şirketi, Akdeniz’in yemyeşil ortamı ve eşsiz atmosferinden etkilenerek buraya yerleşmeyi seçiyor.

Zemin planı, dörtgen görkemli yapılardan ve yüzyıllar boyunca Avrupa üniversitelerinin ana yapısı olarak hizmet eden geniş, merkezi avlulardan ilham alıyor. Bu temel geometrik formun kuzey tarafına bitişik bir kapalı otopark yer alıyor. Bu yeni bina, Orange’ın genel merkezi tarafından kullanılacak 16.000 m²’lik ofis alanından oluşan bir programa ev sahipliği yapıyor.

Mimarlar, kurguladıkları eşsiz bağlamlarını projelerine özenle entegre etmiş. Proje, merkezindeki büyük bahçesinde selvi, zeytin ve şemsiye çamı ağaçları olan, geniş balkonları ve bitkilendirilmiş terasları bulunan dört katlı bir peyzaj yapısı şeklinde tasarlanmış. Bu peyzajlı iç mekanlar, içerisinde göze çarpıcı bir çardağın bulunduğu ve projenin iki ana kanadını birbirine bağlayan geniş ve geçirgen bir giriş holünü çerçeveliyor.

Alana bakan bu giriş alanının çok çeşitli fonksiyon ve hizmetleri barındırabileceği düşünülmüş. Doğanın projedeki güçlü varlığı ve birçok çeşitli dış mekan, serinleme ve dinlenme alanları oluştururken aynı zamanda işle ilgili paylaşıma ve sosyalleşmeye elverişli yerler yaratıyor.

Brenac & Gonzalez & Associés, çağdaş çalışma koşullarının gereksinimlerine uyarlanmış, yeni bir tür hizmet sektörü yapısı olan bir Akdeniz binası hayali ile projeyi ortaya çıkarıyor. Mimarlar aynı zamanda günümüzün evden çalışma arzusuna da cevap veriyor.

Orange Telekomünikasyon Lyon Yerleşkesi

 

Etiketler

Bir yanıt yazın