okuryazar Serisinin Yeni Konuğu Büke Uras ve “Balyanlar, Osmanlı Mimarlığı ve Balyan Arşivi”

Mehmet Berksan moderatörlüğünde düzenlenen okuryazar etkinlik serisinin yeni konuğu Büke Uras. Sohbette Büke Uras’ın yazdığı, editörlüğünü N. Müge Cengizkan'ın yaptığı “Balyanlar, Osmanlı Mimarlığı ve Balyan Arşivi” kitabı ele alınacak.

20 Mayıs Perşembe, saat 19:00’da başlayacak sohbette “Balyanlar, Osmanlı Mimarlığı ve Balyan Arşivi” kitabı üzerine sohbet edilecek.

Kitap Hakkında

Kitapta; Osmanlı’nın Batılılaşma döneminde mimari alanda yaptıkları çalışmalarla, üslupsal ve teknolojik yenilikler sunan, farklı işlevlere yönelik çok sayıda yapıyı, bir yüzyılı aşan niteliksel tutarlılıkla tasarlayan Balyan Ailesi’nin mimari bilgi mirasının aktarım başarısına vurgu yapılıyor. Belgelerde, tasarım ve inşa sürecinde gözlenen özenin; dededen torunlara aktarılan deneyimlerinden kaynaklandığı ortaya çıkıyor. Yazar Büke Uras kapsamlı araştırması ile hem farklı aile üyelerinin dâhil olduğu “Balyan Atölyesi Mimari Pratiği”ni öne çıkarıyor, hem de yıllardır sadece inşa edilmiş eserler üzerinden yapılan değerlendirmelerle birlikte, Güreğyan Ailesi’nce korunan, gerçekleştirilmemiş proje belgelerinin incelemelerine ilk kez yer verilmesine de dikkat çekiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın