Ödemiş Kent Meydanı Proje Yarışması

İzmir'in Ödemiş ilçesinde mevcut belediye binasının yıkılarak yerine oluşturulacak kent meydanı için ulusal proje yarışması düzenleniyor.

“Ödemiş Belediyesi Kent Merkezi ve Yakın Çevre Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması” ile Hükümet Meydanı’nın tören alanı niteliği sürdürülerek yeniden düzenlenmesi ve kentin önemli kimlik değerlerinin korunarak, Saracoğlu Stadı, Ulus Meydanı ve Çamlık Parkı ile bir bütünlük oluşturması sağlanacak.

Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen’in Danışma Kurulu Başkanı olarak yer aldığı jürinin başkanlığını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Güzin Konuk yapacak.

Metin Sözen, konuya ilişkin açıklamasında, Cumhuriyetin ve geçmişteki dönemlerin bütün özelliklerini hala koruyabilen Ödemiş’te yeşil alan, ulaşım alanları, demiryolları gibi alanları koruyarak değerlendirmeye almasından dolayı Ödemiş Belediyesini kutlayarak, yapılacak olan bu yarışmayla kent dokusu korunarak bütünleştirileceğini ve yeni oluşumları içine alacağını söyledi.

Jüri Başkanı Konuk ise;jürinin kenti gezerken çok önemli ipuçları yakaladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bunlardan bir tanesi kentsel sit’in varlığı ve içerisinde hala Türkiye için çok önemli alanların bulunması. Arasta, alışveriş mekanları. Geçmişle bütünlük sağlayan kent bizi çok duygulandırdı. O zaman şöyle bir düşünce oluştu. Ödemiş’in kent merkezinde çok önemli tarihsel değerler var, bunları bütünleştirelim. Bu yarışmaya katılacak projelerle kente önemli değerler katacağımıza inanıyoruz. Bu yarışmayla Türkiye ölçeğinde çok değerli akademisyenlerin, meslek adamlarının görüşleri Ödemiş’in geleceğinin yol haritasını çizecek.”

Jüri üyelerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, yarışma ilanının 10 Şubat 2012 tarihinde yapılması konusunda karar alındı.

Etiketler

Bir yanıt yazın