Neri & Hu, Eski Bir Sanayi Kompleksini Ofisine Dönüştürdü

2004 yılında kurulan Neri & Hu, Şangay'ın Jing'an Tapınağı bölgesindeki eski bir sanayi kompleksinin bir kısmını No 31 adlı kendi mimari ve tasarım ofisine dönüştürdü.

Fotoğraf: Hao Chen

Neri & Hu için her zaman yeniden kullanım projeleri ilgi çekici oldu. Hareketli Jing’an Tapınağı bölgesinin ortasındaki küçük bir eski endüstriyel binalar kompleksi içinde yer alan proje alanında daha önce yerel telekom şirketinin kullandığı dört katlı sıradan bir ofis ve yatakhane binası bulunuyordu. Tasarımcılar, önceki kiracının uygun gördüğü şekilde daha yeni, ancak yine de dikkat çekici olmayan bir bina tasarlamak yerine, binayı dönüştürmeyi tercih etmişler.

Fotoğraf: Hao Chen

“No. 31, ilk günden beri pratiğimizde üzerinde önemle durduğumuz birçok konunun bir sonucu. Kullanılan yenileme stratejileri, tarihi ve mirası tam anlamıyla yeniden yaratmak zorunda kalmadan onurlandırmanın bir yolu olarak ‘nostaljiyi yansıtmak’ kavramına dayanıyor.”
Lyndon Neri ve Rossana Hu

Fotoğraf: Hao Chen

Neri & Hu, binayı stüdyo için ofis alanı olarak kullanılabilir hale getirmek için küçük müdahaleler yapmayı hedeflemiş: “Herhangi bir yeniden kullanım projesinin anahtarı, önce mevcut olanı değerlendirmektir.”

Fotoğraf: Hao Chen

İlk yenileme stratejisi, herhangi bir önemli yapısal değişiklik olmaksızın, ana cephenin oranlarını değiştirmek için yeniden çalışılmasıydı. Mevcut binanın tekrarlayan ve gösterişsiz pencereleri kısmen cam tuğlalarla doldurulurken, yeni pencerelerin alt kısmı birleştirici bir siyah metal çerçeve ile birlikte düzenlenerek uzun yatay şerit pencereler illüzyonu yaratıldı.

Binanın tüm üst kısmı koyu gri renge boyanırken zemin kat sırlı yeşil seramik ile kaplandı. Malzemeleri birbirinden ayırmak ve cadde seviyesinde hoş bir karşılama alanı sunmak için zemin kata derin bir kanopi eklendi.

Fotoğraf: Hao Chen

Bu uyarlanabilir yeniden kullanım projesinin ikinci stratejisi, mevcut tüm beton kolon ve kirişleri sağlamlaştırmak, onları küçük kusurlara ve düzensizliklere rağmen tamamen açıkta bırakmak oldu.

Fotoğraf: Tian Fangfang

Fotoğraf: Hao Chen

Güney yönündeki mevcut merdiven, ana binayı halka açık olan ikinci kattaki ortak çalışma ve açık mutfak tesisleri; ikinci ve üçüncü kat arasındaki asma katta yer alan 90 m²’lik çok amaçlı etkinlik alanı ve ayrıca çatı bahçesi ile birleştiriyor.

Fotoğraf: Hao Chen

Etiketler

Bir cevap yazın